SIMONA HALEP – CORI GAUFF, în optimi la Wimbledon 2019. Simona joacă împotriva revelaţiei turneului

Cori Gauff, americanca de 15 ani venită din calificări şi aflată la prima participare pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, va fi adversara Simonei Halep, luni, în optimile de finală de la Wimbledon 2019.

05 iul. 2019, 19:12
SIMONA HALEP – CORI GAUFF, în optimi la Wimbledon 2019. Simona joacă împotriva revelaţiei turneului

Cori Gauff a învins-o cu 3-6, 7-6, 7-5 pe slovena Polona Hercog după ce a avut o revenire senzaţională, salvând două mingi de meci în finalul setului secund. La un moment dat slovena conducea cu 6-3, 5-2, astfel că revenirea puştoaicei de 15 ani este cu atât mai impresionantă.

LIVE Simona Halep – Cori Gauff în optimile de finală de la Wimbledon 2019

În primul tur, Cori Gauff a eliminat-o pe compatrioata sa Venus Williams, 6-4, 6-4, care este cu 24 de ani mai în vârstă, după care a trecut de sportiva slovacă Magdalena Rybarikova, scor 6-3, 6-3.

Coco Gauff s-a născut în martie 2004 în Georgia, dar s-a stabilit în sudul Floridei pentru a se dedica tenisului. Părinţii săi au fost ambii sportivi, tatăl baschetbalist, mama atletă.

La 13 ani, a devenit cea mai tânără jucătoare prezentă într-o finală de US Open rezervată junioarelor, iar apoi a câştigat Roland Garros la acelaşi nivel.Iar acum o lună a fost cea mai tânără jucătoare care se impune într-un meci din calificările turneului de grand slam parizian.

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 40 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Halep şi-a depăşit astfel rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în turul al treilea de Su-Wei Hsieh, scor 3-6, 6-4, 7-5. Cel mai bun rezultat al româncei la Wimbledon este atingerea fazei semifinalelor, în 2014.

Meciul Simona Halep – Cori Gauff va avea loc luni.