Simona Halep, decorată cu Ordinul Naţional „Steaua României” la Palatul Cotroceni. A venit de mână cu noul iubit FOTO ŞI VIDEO

Klaus Iohannis a decorat-o, marţi, pe Simona Halep cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de cavaler, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

30 iul. 2019, 08:57

Simona Halep a câştigat pe 13 iulie 2019 turneul de la Wimbledon. La eveniment au participat părinții Simonei Halep, Ilie Năstase, Daniel Dobre, Alina Tecșor, dar și noul iubit al sportivei, Toni Iuruc.

Simona Halep a primit „Crucea Patriarhală” de la Patriarhul Daniel

„Avem în faţa noastră o mare campioană, cate a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci şi un exemplu de nepreţuit. Dragă Simona Halep, vă confer astăzi ce a ma înaltă distincţie a statului român, ca recunoaştere şi preţuire profundă pentru câştigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum şi pentru parcursul profesional de excepţie de până acum. Aţi scris o pagină importantă din istoria temnisului românesc în doar 55 de minute, la Wimbeldon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenţei şi a prgătirii constante, aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare din România care deţine acest titlu. A fost mai mult decât un meci, a fost o lecţie de concentrare, de forţă fzică şi pshică, de urioaşă ambiţie. Aţi demonstrat tutur că, prin efort constant şi pasiune, se pot obţine performanţe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulţumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara şi sportul românesc”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

„Permiteți-mi să îmi îndrept atenția către familia acestei mari campioane, către oamenii despre care știu că i-au fost tot timpul alături. Doamnă și domnule Halep, vă felicit și vă mulțumesc pentru că ați crescut nu doar un mare sportiv, știind să cultivați talentul, dar și un om foarte curajos, muncitor, determinat, modest, sincer, cu o conduită exemplară atât pe teren, cât și în afara lui. Totodată, aș vrea să felicit și membrii echipei care vă sunt alături: antrenori, medici, sponsori și prieteni. Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile. Prin tenisul pe care îl practică, cu atât de multă pasiune și dăruire, inspiră milioane de oameni din multe colțuri ale lumii. Mai mult, ea ajunge, într-un mod cu totul deosebit, la inimile copiilor și le sădește semințele încrederii și curajului. Prin puterea exemplului, reprezentați un foarte prețios model pentru tânăra generație”, a mai spus preşedintele României.

Dragă Simona, performanța deosebită la care ați ajuns, trebuie să recunoaștem, vă aparține în totalitate, dumneavoastră și familiei dumneavoastră. Este păcat, și o spun cu mare regret, că astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităților statului. Cel mai elocvent exemplu este că ați câștigat un turneu disputat pe un teren cu iarbă, fără ca noi, în România, să avem măcar așa ceva. Mulți copii talentați renunță sau nu pot face performanță pentru că fie le lipsește sprijinul financiar, fie nu au condiții să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulți să renunțe. Când ei se pierd, pierdem noi toți, pierde România. Exemplul pe care îl oferiți trebuie să impulsioneze autoritățile să gândească o strategie pentru a putea susține sportul românesc. În final, vă doresc să aveți parte de succes în tot ceea ce v-ați propus să faceți și să rămâneți la fel de atașată și fidelă valorilor în care credeți și pe care le promovați constant. De azi înainte, când spui Halep, spui România și când spui România, spui Halep! Vă felicit și vă mulțumesc!”, a încheiat Klaus Iohannis.

Romfilatelia introduce în circulaţie, din 26 iulie 2019, un timbru poştal dedicat Simonei Halep FOTO

„Sunt foarte emoționată. Este mai greu decât în finală. Vă mulțumesc. Este o mare onoare. E o recunoaștere și o prețuire față de munca mea. Sper să inspir toți copiii. Vreau să le mulțumesc parinților și antrenorilor pe care i-am avut de când am început tenisul. Ei au pus câte o cărămidă. Mulțumesc echipei mele, lui Teo Cercel și domnului Dobre. Le mulțumesc românilor care mă susțin necondiționat. Cel mai mult le mulțumesc pentru energia pozivită. Sunt mândră că sunt româncă! Vreau să fiu o inspirație pentru toți copilașii. Sper să avem condiții pentru performanță. Vă mulțumesc!”, a spus Simona Halep.