Halep şi-a prezentat trofeul de la Wimbledon în Constanţa. „Îi sfătuiesc pe toţi copiii să creadă foarte mult în ei înşişi”

Simona Halep îşi prezintă, sâmbătă, la Constanţa, trofeul de la Wimbledon, la bordul unui autobuz etajat, după care în Piaţa Ovidiu va avea loc un spectacol în cinstea fostului număr 1 mondial, în cadrul căruia jucătoarea de tenis va avea parte de mai multe surprize.

20 iul. 2019, 14:10

UPDATE.  Câteva mii de persoane au participat sâmbătă după-amiază la festivitatea de întâmpinare a Simonei Halep la Constanţa, eveniment organizat de administraţia locală în cadrul căruia campioana a prezentat publicului
trofeul câştigat pe 13 iulie în turneul de la Wimbledon.

După ce a parcurs drumul dintre Palatul Sporturilor şi Piaţa Ovidiu la bordul unui autocar supraetajat descoperit, arătând trecătorilor trofeul de la Wimbledon, Simona Halep a urcat pe scena special amenajată în Piaţa Ovidiu, de unde a adresat mesajul său de recunoştinţă tuturor celor care au avut o contribuţie în devenirea sa mare campioană a tenisului mondial.

”Sunt recunoscătoare Primăriei Constanţa pentru că a făcut posibil acest eveniment, această întâlnire cu concetăţenii mei. Este o zi specială pentru mine şi sunt foarte emoţionată să văd că atâţia oameni au venit să ne bucurăm pentru acest trofeu, pentru care eu am muncit vreo 20 şi ceva de ani ca să-l dobândesc!”, au fost primele cuvinte spuse de campioană către publicul constănţean.

În context, Simona Halep şi-a reafirmat recunoştinţa faţă de familia sa, dar şi faţă de antrenori şi de concetăţeni.

”Aşa cum am spus, drumul nu a fost uşor până aici şi sunt multe persoane cărora vreau să le mulţumesc, dar o să încep cu familia mea, care m-a susţinut mereu şi fără de care nu aş fi putut ajunge aici, antrenorii mei, căci am început tenisul aici, aici am crescut, am învăţat cum să joc tenis şi ce înseamnă să fii un jucător de tenis. Fiecare dintre cei menţionaţi au pus o cărămidă importantă la temelia carierei mele. Vin cu drag mereu în Constanţa, care va rămâne pentru totdeauna oraşul meu de suflet. Avem un oraş deosebit!”, a afirmat campioana.

În final, Simona Halep a transmis un mesaj motivaţional tuturor copiilor.

”Îi sfătuiesc pe toţi copiii să creadă foarte mult în ei înşişi, să creadă că nimic nu este imposibil. Să aibă curaj şi încredere! Trebuie să fim buni şi să împărtăşim bunătatea celor din jurul nostru!”, a conchis, de pe scenă, campioana de la Wimbledon.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o, la 13 iulie, în finală, pe americanca Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2. Halep a adus României primul titlu la simplu la Wimbledon, după două finale pierdute de Ilie Năstase, în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia).

Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din palmares, după succesul înregistrat în 2018, la Roland Garros.

Jucătoarea română în vârstă de 27 de ani a primit un cec de 2.350.000 lire sterline şi 2.000 de puncte, iar Williams s-a ales cu 1.175.000 lire şi 1.300 de puncte WTA.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open. Dintre turneele de Mare Şlem, Simona nu a reuşit să ajungă în finala de la US Open, unde are o semifinală în 2015. Anul acesta, Halep a atins optimile la Australian Open şi sferturile la Roland Garros.

 

UPDATE. Simona Halep şi-a prezentat trofeul câştigat la Wimbledon, la Constanţa, în Piaţa Ovidiu, în faţa a mii de oameni, după ce a prezentat premiul din capitala londoneză pe străzile localităţii de la malul mării într-un autobuz etajat.

La ceremonia din Piaţa Ovidiu, tânăra Mara Berechet a cântat imnul României, alături de toţi oamenii din piaţă, în onoarea Simonei Halep.

Simona Halep a mulţumit oamenilor din Constanţa, antrenorilor şi familiei, subliniind că are un invitat special la ceremonie, pe nepoţica ei.

„Sunt foarte emoţionată că au venit atâţia oameni să vadă acest trofeu. Drumul nu a fost uşor. Toţi copiii să creadă în ei, să creadă că nimic nu este imposibil, vă mulţumesc că sunteţi alături de mine”, a spus Halep, care şi-a luat în braţe nepoţica de trei ani, Tania.

În Piaţa Ovidiu a avut loc un concert susţinut de Ştefan Ştiucă & The Mob, iar la sosirea Simonei un elicopter a survolat piaţa şi a aruncat petale de trandafiri.

Mii de persoane o urmăresc străzile din Constanţa  pe Simona Halep, aflată într-un atuobuz etajat, în care se află mai mulţi copii. Fanii îi scandează numele de-a lungul traseului.

Citeşte şi: Simona Halep şi-a prezentat pe Arena Naţională trofeul cucerit la Wimbledon. Zeci de mii de oameni au aclamat-o pe campioană

Autobuzul etajat va circula pe traseul bulevardul Tomis, Termele Romane – bulevardul Regina Elisabeta – Piaţa Ovidiu, transmite News.ro.

În Piaţa Ovidiu este programat un concert susţinut de Ştefan Ştiucă & The Mob, iar de la ora 17.30 Simona Halep va urca pe scena amplasată în Piaţa Ovidiu unde va avea parte de multe suprize.

Citeşte şi: Simona Halep a primit „Crucea Patriarhală” de la Patriarhul Daniel

Miercuri, Simona Halep şi-a prezentat trofeul de la Wimbledon pe Arena Naţională din Bucureşti.

Pe data de 13 iulie, Simona Halep a câştigat turneul de tenis de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.