Simona Halep, desființată de medicul Pompiliu Popescu: „Mi-ar fi ruşine! Dacă sunt prins la volan cu o alcoolemie-record, eu îi aduc pe nea Gică şi pe nea Gogu ca să demonstrez că nu eram beat?”

Simona Halep a fost prezentă, miercuri, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în vederea procesului care îi poate încheia cariera. Sportiva speră, totuși, să-i fie redusă suspendarea de patru ani.

08 feb. 2024, 08:28
Simona Halep, desființată de medicul Pompiliu Popescu: „Mi-ar fi ruşine! Dacă sunt prins la volan cu o alcoolemie-record, eu îi aduc pe nea Gică şi pe nea Gogu ca să demonstrez că nu eram beat?”

Nu toți o susțin pe Simona Halep, ci are și contestatari. Spre exemplu, medicul Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei de fotbal a României, e de părere că sportiva trebuie să plătească din plin fiidcă s-a dopat cu Roxadustat.

Citește și Simona Halep, audiată până târziu la TAS: „Nu pot să vorbesc”/ Avocatul Bogdan Stoica: „Sigur că sunt şanse, mereu am fost optimişti”

„Mi-ar fi ruşine! Mi-ar fi ruşine să susţin aşa ceva! Doar dacă vrei să vorbim aşa, ca să ne aflăm în treabă. La TAS vor fi audieri, vor fi citaţi martori, dar care e rostul acestor dezbateri din moment ce există proba? Dacă sunt prins la volan cu o alcoolemie-record, eu îi aduc pe nea Gică şi pe nea Gogu ca să demonstrez că nu eram beat? În antidoping contează proba, iar Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Şi am încheiat discuţia!”, a declarat Popescu, potrivit Fanatik.

Medicul consideră că TAS nu are motive să o achite pe Simona Halep.

„Dacă acest Tribunal din Lausanne o achită pe Simona Halep, înseamnă că trebuie să fie desfiinţat tot ceea ce ţine de antidoping: WADA, Agenţia Mondială, laboratoarele. Păi, ce rost mai au dacă un sportiv depistat dopat şi suspendat pentru patru ani de către un tribunal independent e făcut nevinovat la TAS?”, a completat Pompiliu Popescu.

Citește și Simona Halep, apariţie de zile mari în prima zi a audierilor de la TAS. Când ar putea fi anunţată decizia

Simona Halep a fost găsită vinovată pentru două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode/substanțe interzise pe durata sezonului 2022.

A fost suspendată de ITIA pentru patru ani, iar sportiva a contestat decizia și e audiată în perioada 7 – 9 februarie 2024.