Simona Halep, DOCUMENT de 8 pagini prin care ar putea scăpa de suspendare

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a dat publicității un document care îi poate fi util Simonei Halep.

19 dec. 2022, 12:15
Simona Halep, DOCUMENT de 8 pagini prin care ar putea scăpa de suspendare
S-a anunţat cât va fi suspendată Simona Halep pentru dopaj. Când va putea reveni în circuitul WTA

Simona Halep ar putea scăpa cu două luni de suspendare! ITIA a dat publicității un document care se poate dovedi extrem de util pentru Simona Halep, înaintea procesului pentru dopaj! Agenția de Intergritate a Tenisului a dezvăluit toți pașii pe care i-a făcut spaniolul Fernando Verdasco pentru a scăpa cu o pedeapsă de numai două luni.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a dat publicității un document care îi poate fi util Simonei Halep. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a întocmit un document de opt pagini în care a dezvăluit modul în care Fernando Verdasco a scăpat cu o pedeapsă de doar două luni în scandalul de dopaj în care a fost implicat în trecut. Documentul respectiv a fost dat presei internaționale, iar informațiile din el ar putea fi folosite de Simona Halep în timpul procesului ei.

Fernando Verdasco a recunoscut că a încălcat regulile anti-doping, dar s-a apărat spunând că a fost diagnosticat cu tulburare de hiperactivitate si deficit de atenție (ADHD), iar medicul său i-a prescris metilfenidat pentru a trata afecțiunea. I-a fost redusă suspendarea de la doi ani la numai două luni, după ce a dovedit că afecțiunea sa necesita o excepție de uz terapeutic (AUT), pe care a uitat să o reînnoiască.

Există viață după Simona Halep! Toni Iuruc și-a refăcut viața după divorț. Cum arată tânăra care i-a furat inima
„Jucătorul a afirmat că nu a intenționat să trișeze și că metilfenidatul din urină a fost rezultatul ingerării unui medicament care conținea metilfenidat prescris de medicul său pentru a trata ADHD. În sprijinul explicației sale, jucătorul s-a bazat (printre altele) pe documentele depuse cu cererile sale de AUT (realizate mai întâi în 2017 și apoi din nou în 2022), inclusiv declarațiile medicilor săi, precum și fișele de diagnostic și medicale”, au explicat reprezentanții ITIA.

Ben Rothenberg, jurnalistul american care a anunțat suspendarea Simonei Halep, și-a exprimat uimirea după ce a aflat că ITIA a întocmit un document de opt pagini în cazul lui Fernando Verdasco.

„Decizia ITIA de opt pagini privind testul pozitiv al lui Fernando Verdasco a fost scoasă! Interesant este că, după afirmația sa, a fost invitat să solicite o excepție de uz terapeutic retroactivă (mi-ar plăcea să știu cât de comune sunt acestea), care a fost respinsă de ITIA, dar a făcut apel la WADA”, a scris, sâmbătă, Ben Rothenberg pe contul său de Twitter.

Simona Halep nu avea cum să ia Roxadustat în mod conștient

Vă amintim că Dana Safta, specialistul ORL care a colaborat cu Simona Halep de aproape zece ani, a mărturisit că jucătoarea de tenis ia zilnic Euthyrox 50mcg şi o tabletă anticoncepţională, iar acest cocktail de medicamente, în combinație cu Roxadustatul, ar fi putut să o ucidă, ceea ce înseamnă că Simona Halep nu a luat substanța interzisă în mod conștient.

Detaliul care ar putea-o salva pe Simona Halep de suspendare: „S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei”
„Am însoţit-o la o parte dintre competiţii. Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de şase ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping.  Îşi face analizele (n.r. – pentru operaţia la nas), care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte. Dacă ar fi luat Roxadustat involuntar într-o cantitate care să rămână în corp, să aibă o remanenţă…

O persoană care ia tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate. Riscul de tulburare vasculară, sângerare, tromboză era inevitabil. Te poate ucide! Exclus să fie vorba despre tratament (n.r. – la testul pozitiv antidoping)”, a explicat, recent, Dana Safta în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3 CNN.