SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA: 6-1, 6-4, o nouă victorie la Stuttgart

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat pentru a treia oară în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 34 WTA.

23 apr. 2021, 22:10
SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA: 6-1, 6-4, o nouă victorie la Stuttgart

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 6-1, 6-4. După prima victorie împotriva Marketei Vondrousova, în optimi, Halep avea de luat o altă revanşă, de data aceasta în faţa Ekaterinei Alexandrova. Halep a pierdut fără drept de apel, scor 2-6, 1-6, în februarie, în sferturi, la Gippsland Trophy, şi, probabil, aştepta cu nerăbdare să dea din nou piept cu rusoaica.

Românca aproape şi-a demolat adversara în primul set. Cu aceeaşi agresivitate arătată în meciul cu Vondousova, Halep a servit foarte bine şi a returnat nimicitor, şi-a mişcat permanent adversara, iar Alexandrova îşi pierde precizia sub efort. În acelaşi timp, rusoiaica a fost generoasă şi din poziţii favorabile, risipind destule puncte. Arma ei principală, serviciul, a fost oscilantă şi abia în setul al doilea şi-a mai recuperat forţa şi cadenţa.

În manşa secundă, Halep a avut de înfruntat parcă o altă adversară. Jucătoarea din Rusia a oprit risipa punctelor, a fost mai agresivă, mai mobilă şi a pus mai multă forţă în lovituri. Însă tot ce a putut ea să facă a fost să aducă echilibru în joc. Halep şi-a mai pierdut din precizie, din ritm, totuşi fără să joace rău şi să greşească flagrant. Pentru că rusoaica nu a fost tot timpul la înălţimea rivalei, fostul lider WTA a accelerat în momentele cheie ale setului, a ieşit din momente mai dificile şi s-a impus, egalând scorul întâlnirilor directe cu Alexandrova, 2-2.
Halep a avut 5-0 în mai puţin de 15 minute, cu break-uri în ghemurile al doilea şi al patrulea. Apoi Alexandrova a câştigat destul de greu primul ei ghem, pe prorpriul serviciu, dar a cedat setul, cu 1-6, după 22 de minute.

Jucătoarea română a început cu break şi setul al doilea, însă imediat ea a pierdut primul ghem pe serviciu la acestă ediţie a turneului german. La 2-2, Halep a mai reuşit un break şi ulterior s-a distanţat la 4-2. Alexandrova a revenit şi a egalat, dar jucătoarea din Constanţa a reuşit un alt rebreak. La 5-4, ea a fost condusă cu 15-40 pe propriul serviciu, a revenit şi a avut două mingi de meci, ambele salvate de rusoaică. Aceasta din urmă a ratat alte două mingi de 5-5, înainte ca Halep să închidă partida cu 6-4, după 68 de minute de joc.

Simona Halep va juca, sâmbătă, în penultimul act cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu Anett Kontaveit din Estonia, locul 27 WTA.

În cealaltă semifinală se vor întâlni australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 26.130 de euro şi cu 185 de puncte WTA.

Halep a mai fost în penultimul act la Stuttgart în 2015 şi 2017, cea mai bună performanţă a ei la acest turneu.

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) va juca în semifinale împotriva învingătoarea din meciul Aryna Sabalenka – Anett Kontaveit. În cealaltă semifinală de la Stuttgart se înfruntă Ashleigh Barty vs Elina Svitolina.

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA LIVE VIDEO ONLINE STREAM DIGI SPORT. Simona Halep, 29 de ani, locul 3 WTA, și rosoaica Ekaterina Alexandrova, 26 de ani, poziția a 34-a în ierarhia mondială, se vor întâlni, vineri, de la ora 19:30, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart. Partida Halep – Alexandrova va începe în jurul orei 19:30 și va fi a treia a zilei, după duelurile Barty – Pliskova și Svitolina – Pliskova.

 

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 6-1, 6-4

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 6-1, 5-4, Simona se află la un game de câștigarea meciului

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 6-1, 4-2, set mult mai echilibrat

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 6-1, Simona se impune lejer în primul set.

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 5-1, Simona pierde primul game în acest set și servește pentru câștigarea setului.

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 4-0, Simona este de neoprit!

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 3-0, Simona începe meciul în forță

În turul II, Alexandrova a produs surpriza și a trecut de elvețianca Belinda Bencic (24 de ani, 12 WTA), a opta favorită a turneului, scor 6-1, 7-5.

Alexandrova a câștigat categoric primul set cu Bencic, 6-1, după ce a făcut două break-uri și nu și-a pierdut niciodată serviciul. Setul doi a fost mai echilibrat. Alexandrova a avut 4-2, dar Bencic a revenit și a egalat. .Ulterior, la 5-5, rusoaica a mai făcut un break și a câștigat setul și meciul.

Olimpiada de la Tokyo. Naţionala de fotbal a României şi-a aflat adversarele din grupă, sunt şanse mari pentru tricolori să se califice în sferturi
Acesta va fi al patrulea meci direct dintre Halep și Alexandrova, rusoaica având două victorii. În 2019, Halep câștiga la Cincinnati, scor 3-6, 7-4, 6-4, dar pierdea la Beijing, 2-6, 3-6. În 2021, Alexandrova cștiga la turneul Gippsland Trophy, în sferturi, scor 6-2, 6-1.

La finalul confruntării cu Marketa Vondrousova care a durat doar 57 de minute, Simona Halep a recunoscut că a reușit un meci foarte bun, în care nivelul tenisului jucat a fost aproape de maximum.

”A fost un meci excelent. L-am așteptat, am fost foarte motivată să ajung pe teren și să dau totul. Simt că am jucat aproape de cel mai bun nivel al meu. Am fost puțin agitată înaintea meciului, pentru că pierdusem ambele confruntări precedente cu ea”, a declarat Simona Halep.

Larisa Iordache, retrasă din concursul individual-compus, de la Europenele de gimnastică. Sportiva a ajuns la spital, din cauza problemelor de sănătate

Ana Bogdan, eliminată la Istanbul

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de rusoaica Veronika Kudermetova cu 2-6, 6-3, 6-3, vineri seara, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Ana Bogdan (28 ani, 102 WTA) s-a înclinat în faţa favoritei numărul trei (23 ani, 29 WTA) după două ore şi şase minute.

Românca se impusese toate cele trei dueluri anterioare cu Kudermetova, în 2014, la Namangan (Uzbekistan), cu 6-3, 3-6, 6-2, în optimi, în 2017, în optimi la Hua Hin (Thailanda, 125.000 dolari), cu 6-3, 6-1, şi anul anul trecut, în Fed Cup, la Cluj-Napoca, scor 6-3, 6-7 (5), 6-1.

Ana Bogdan a dominat primul set, în care a reuşit patru ghemuri consecutive de la 1-1 (5-1) şi s-a impus cu 6-2.