SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 7-5. Victorie superbă în finala de la Praga

SIMONA HALEP  a trecut în două seturi de ELISE MERTENS în finala de la Praga, trecându-şi în palmares al 21-lea titlu WTA.

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 16:40
SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 7-5. Victorie superbă în finala de la Praga

UPDATE. L’Equipe a scris, duminică, în ediţia sa online, după ce Simona Halep a câştigat Praga Open, că jucătoarea română continuă să-şi menţină ritmul succesului.

„La întoarcerea ei în circuit, după o atentă reflecţie şi după renunţarea la turneul de la Palermo, de la începutul lunii august, românca Simona Halep, numărul 2 mondial şi cap de serie numărul 1 la Praga, şi-a respectat rangul şi şi-a asumat perfect rolul de favorită. Ea a câştigat, duminică, turneul de la Praga, dominând-o pe belgianca Elise Mertens (locul 23 în lume) în două seturi şi în puţin peste o oră şi jumătate de joc (6-2, 7-5). Acesta este cel de-al XXI-lea titlu al carierei sale, al doilea la rând în 2020, după victoria ei de la Dubai… din februarie. În ciuda a peste cinci luni de întrerupere şi a unei pauze foarte lungi, jucătoarea română continuă să-şi menţină ritmul succesului. Este, de asemenea, primul turneu pe zgură câştigat de Halep de la încoronarea ei la Roland Garros, în 2018. Duminică, împotriva lui Elise Mertens, Halep a dominat cu destulă vioiciune schimburile. După un început de meci oarecum la aşteptare, în care şi-a pierdut serviciul la început, românca a preluat rapid firul meciului, impunând ritmul de pe linia de fund şi calitatea ei de a returna pentru a face cu uşurinţă pasul în înteriorul terenului. Trebuie spus că Mertens i-a deschis larg calea, cu un serviciu slab şi cu numai 35 la sută puncte câştigate cu prima minge, în special în primul set. Halep, care a câştigat şapte ghemuri la rând pentru a se poziţiona ca şefă pe teren, nu a avut decât să gestioneze reacţiile sporadice ale belgiencei. Jocul a atins rareori vârfuri, dar românca a avut, duminică, o anumită marjă. Lucidă, fosta ocupantă a locului I WTA este conştientă, însă, că drumul către cel mai bun nivel al său este încă lung. Pe parcursul întregii săptămâni din Cehia, Halep a arătat inconstanţă, în special la serviciu, în mod clar în rodaj, cu 34 de duble greşeli pe întrega durată a turneului, aproape şapte pe meci”, a scris publicaţia citată, după finala de la Praga.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3. Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus. Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate.


SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 7-5, primul turneu câştigat după ieşirea din pandemie. Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a câștigat turneul WTA de la Praga, după ce s-a impus în finala competiției în fața Elisei Mertens (24 de ani, 23 WTA), scor 6-2, 7-5!

Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus. Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate. 

Un meci bun, cu lovituri de calitate au oferit cele două jucătoare, în ultimul act al competiţiei din capitala Cehiei. Halep a făcut două seturi contrastante, unul aproape de perfecţiune şi al doilea cu suişuri şi coborâşuri, dar a fost jucătoarea mai bună, mai exactă, mai agresivă şi o învingătoare meritată.

Mertens a avut iniţiativa la început, fără o agresivitate apăsătoare, dar cu mingi bine direcţionate pe marginile terenului adversarei. Halep a luat startul mai greu şi a fost puţin surpinsă de atacurile belgiencei.

Dar românca a corectat repede erorile din jocul ei, a lungit traiectoria mingilor şi numărul de schimburi. Servicul româncei a fost ceva mai bun decât în meciurile anterioare, iar jocul ei la retur a fost letal pentru Mertens, al cărei serviciu nu a fost unul consistent.

Jucătoarea belgiană a început cu 2-0, după un break în ghemul secund. Din acel moment, Halep a luat setul pe cont propriu şi a cştigat şase ghemuri la rând, punând 6-2 pe tabelă în 38 de minute.

Două ghemuri consecutive au reprezentat cheia primului set. La 3-2, Halep a comis două duble greşeli şi a fost condusă cu 0-40. Ea a salvat încă o minge de break, înainte de a se distanţa la 4-2. Apoi, pe serviciul rivalei, situaţia aproape s-a repetat. Mertens a revenit de la 0-40, dar Halep a reuşit să facă 5-2, la a şasea minge de break.

După un al şaptelea ghem consecutiv câştigat de Halep, Mertens a revenit în joc cu un rebreak, profitând de graba Simonei de a încheia cu punct fiecare minge, şi a egalat la 1, în setul al doilea. Belgianca a mai luat un ghem, de 2-1, apoi a urmat un nou monolog al Simonei Halep, de trei ghemuri la rând şi fostul lider WTA s-a desprins la 4-2. Sportiva din Belgia a găsit resursele de a reveni la 4-4 într-o inexplicabilă creştere a nivelului de enervare al jucătoarei române, nemulţumită şi când puncta. Halep a pierdut şi următorul ghem, în care a avut minge de break. De la 4-5, campioana de la Wimbledon şi Roland Garros şi-a înfrânt demonii, ca de multe alte ori, şi cu trei ghemuri câştigate la rând a pus capăt finalei, scor 7-5, după o oră şi 33 de minute de joc.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 14.000 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 25.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 21 – Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 – Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) – 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) – în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) – în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) – toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

LIVE SCORE:

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 7-5, VICTORIE pentru Simona

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 6-5, Simona serveşte pentru titlu

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 5-5, halep reintră în set

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 4-5, Simona la serviciu

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 4-4, Simona pierde două game-uri la rând

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 4-2, Simona, tot mai aproape de un nou titlu WTA

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 3-2, Simona preia din nou conducerea

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 2-2, Simona restabileşte egalitatea

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 1-2

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 1-1, Simona îşi pierde serviciul

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, 1-0, al şaptea game consecutiv

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 6-2, Halep se impne în primul set după ce a câştigat 6 seturi la rând

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 5-2, Simona serveşte pentru câştigarea primului set

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 4-2, Simona a revenit de la 0-40

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 3-2, trei game-uri la rând câştigate de Simona

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 1-2, Simona face r-break.

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS 0-2, început greu de finală pentru Simona.

SIMONA HALEP – ELISE MERTENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT:

Halep va juca finala cu belgianca Elise Mertens, duminică de la 14:30. Simona are trei victorii și o înfrângere cu Mertens. Cele două au jucat o dată în 2020, la Australian Open, când Halep s-a impus cu 6-4, 6-4.

Mertens a câștigat în fața Simonei în 2019, în finala de la Doha, scor 3-6, 6-4, 6-3. În 2018, Halep a obținut două victorii pe zgură: 6-2, 6-1 la Roland Garros și 6-0, 6-3 la Madrid.