Simona Halep, escapadă de De Valentine’s Day. Românca riscă 4 ani de suspendare

Înainte de audierea care va avea loc în cazul său, Simona Halep a plecat din România, după ce a petrecut o scurtă perioadă alături de familie.

14 feb. 2023, 08:59
Simona Halep, escapadă de De Valentine’s Day. Românca riscă 4 ani de suspendare

Simona Halep a plecat din România în Franța. Sportiva se află la Paris în prezent. Rămâne de văzut dacă Simona Halep a mers la Paris doar în vacanță sau va lua drumul Nisei, orașul în care Patrick Mouratoglou (52 de ani), încă antrenorul sportivei, are propria academie de tenis.

Surse apropiate anturajului Simonei Halep vorbesc acum despre o întrerupere a colaborării cu Patrick Mouratoglou. Potrivit Orange Sport, fostul număr 1 mondial în tenis nu intenționează să revină pe teren împreună cu același antrenor. Nimeni nu știe exact care este motivul pentru care tenismena ar vrea să ia o astfel de decizie.

Simona Halep, week-end la munte după două săptămâni petrecute la Dubai. Cu cine a fost surprinsă la Poiana Braşov FOTO
Simona Halep va lupta în perioada următoare să-și demonstreze nevinovăția și să evite suspendarea de 4 ani. Ar fi, practic, finalul carierei în tenis a fostului lider mondial. Cu toate acestea sportiva noastră este convinsă că are un caz solid și că poate demonstra că a ingerat substanța interzisă fără știința ei. Audierea ar putea avea loc în curând, iar Simona a încercat să își stăpânească emoțiile cu o călătorie în afara țării. Campioana noastră a pus o poză din Paris, unul din orașele ei favorite, acolo unde a și câștigat primul turneu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros.

Darren Cahill a spus că este absolut convins că Simona Halep nu s-a dopat intenționat

Darren Cahill a spus că, potrivit informațiilor pe care le deține, în această lună ar urma să se petreacă o audiere în această speță. De asemenea, el a anunțat că apărarea Simonei ar avea dovezi prin care s-ar putea demonstra faptul că Roxadustatul a ajuns în organismul sportivei prin intermediul unui aliment, sau supliment, contaminat.

Nu în ultimul rând, Darren Cahill a spus că este absolut convins că Simona Halep nu s-a dopat intenționat și a lăsat de înțeles că merge pe teoria conform căreia un colaborator al ei ar fi responsabil de toată această problemă. Fie că ar fi vorba despre reprezentantul unei companii farmaceutice, un medic sau un membru al staff-ului ei.

Simona Halep, suspendată cel puţin până la toamnă pentru dopaj. Cum a dat-o de gol chiar antrenorul ei, Patrick Mouratoglou
Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut. Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit.

Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedepasa pentru aceasta. Să sperăm că nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba.Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând, a spus Darren Cahill în cadrul podcast-ului „The Big Deal”

Suspendare între 6 luni şi 4 ani pentru dopaj

Noi informații în cazul de dopaj al fostului număr 1 mondial în tenis. Pedeapsa pe care ar primi-o după dopaj Simona Halep. Avocații care construiesc apărarea jucătoarei din Constanța au dezvăluit sancțiunea pe care o anticipează, în urma deciziei ce urmează a fi luată după desfășurarea procesului care va debuta la începutul lunii martie 2023.

Simona Halep se pregătește să treacă de ultimele hopuri pentru a afla dacă poate reveni pe teren în timp util. Sportiva va fi audiată în dosarul privind scandalul de dopaj în luna februarie. Procesul propriu-zis va debuta la începutul lunii martie 2023. Avocații tenismenei încă lucrează la construirea apărării clientei lor.

Sursa citată notează că avocații știu deja la ce sancțiune să se aștepte. Chiar dacă tenismena româncă va demonstra că nu a luat din proprie inițiativă substanța interzisă Roxadustat, avocații spun că anticipează o suspendare de șase luni de zile. Dacă lucrurile vor decurge astfel, Simona Halep ar putea să revină pe teren mai repede decât s-ar fi estimat inițial.

Simona Halep este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open, cu o substanță interzisă, numită roxadustat.

Fostul lider mondial va lupta în perioada următoare să-și demonstreze nevinovăția și să evite suspendarea de 4 ani, care ar fi sinonimă cu retragerea din tenis. Simona trebuie să convingă ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) că a ingerat accidental substanța.

Jucătoarea din România a primit acceptul de a fi audiată în regim de urgență în fața celor trei arbitri de la Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra, desemnat de către ITIA să se ocupe de cazul ei de dopaj.