Simona Halep este devastată! Lovitura neașteptată pe care a primit-o sportiva

Simona Halep a primit o lovitură neașteptată din partea organizatorilor US Open. Sportiva româncă în vârstă de 31 de ani nu va participa la ediția din acest an a turneului de la US Open, ultimul Grand Slam al sezonului.

17 aug. 2023, 17:19
Simona Halep este devastată! Lovitura neașteptată pe care a primit-o sportiva
Simona Halep este devastată! Lovitura neașteptată pe care a primit-o sportiva

Simona Halep este devastată! Ediția din acest an a US Open va avea loc în perioada 28 august – 10 septembrie, însă fără participarea Simonei Halep care în aceste momente, este numărul 578 WTA.

Citește și Simona Halep şi-a aflat suspendarea pentru dopaj. Anunţul făcut de președintele Federaţiei Române de Tenis

Simona Halep este devastată!

Pentru că nu a primit încă un verdict din partea Sport Resolutions în privința cazului său de dopaj, Simona Halep nu va putea lua partea nici la turneul de la US Open.

Inițial, fostul lider WTA, s-a aflat pe lista participantelor, însă până în prezent nu a putut primi nici măcar un wild card din partea celor de la US Open pentru ediția din acest an a turneului.

Potrivit organizatorilor ultimului Grand Slam al sezonului, jucătoarele care au primit câte un wild card la US Open sun Venus Williams, Caroline Wozniacki, Ashlyn Krueger, Robin Montgomery, Kayla Day, Clervie Ngounoue, Storm Hunter și Fiona Ferro.

Astfel, Simona Halep ratează cel de-al patrulea Grand Slam al anului, în așteptarea unui verdict de la Sport Resolutions, în scandalul de dopaj în care este implicată.

Pe data de 11 septembrie, la o zi după încheierea US Open, Simona Halep va rămâne fără niciun punct și astfel va dispărea din clasamentul WTA.

US Open este ultima competiție la care a participat Simona Halep. La New York, în 2022, românca a pierdut în primul tur la Daria Snigur și după acel meci a picat un test anti-doping.

Horia Tecău a comentat situația în care se află Simona Halep în cazul de dopaj: „E foarte ciudat! Nimic nu are logică” 

Simona Halep a fost audiată în această vară la Londra în cazul de dopaj în care este implicată din toamna anului trecut, iar acum așteaptă un verdict din partea Tribunalului Sports Resolutions. Horia Tecău a vorbit despre situația româncei,
Simona Halep, Horia Tecău

Simona Halep așteaptă cu nerăbdare un verdict în cazul de dopaj în care e implicată. Sportiva noastră continuă să se pregătească în sala de forță, însă doar pentru a se menține în formă, fiindcă nu știe când, unde și în ce condiții va reveni pe teren. Ultimul meci disputat de româncă în circuitul WTA a avut loc în 2022, la finalul lunii august, atunci când a cedat în trei seturi în fața ucrainencei Daria Snigur, în primul tur la US Open.

La scurt timp, Simona a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, Roxadustat. Dubla campioană de Grand Slam a fost audiată în finalul lunii iunie, însă un verdict în cazul său continuă să se lase așteptat.

Horia Tecău a vorbit despre situația în care se află Halep. Fostul tenismen a dezvăluit că a vorbit cu Simona, dar că nu a primit multe informații despre caz, acesta fiind confidențial. În schimb, antrenorul echipei României de Fed Cup a lăudat faptul că aceasta se antrenează în încercarea de a fi într-o formă cât mai bună în momentul în care va primi verdictul, care speră să fie unul pozitiv.

„E o perioadă foarte ciudată. Faptul că durează atât să primească un răspuns… E foarte greu să fii acum Simona Halep. Cu toate acestea, a găsit puterea să se antreneze și face tot ce ține de ea ca să fie în formă cât timp așteaptă un verdict pozitiv și ca să revină cât mai repede în circuit, într-o formă bună. Asta arată că își dorește și că e determinată, nu vrea să-și încheie cariera. Vrea să joace cât mai repede. Toată lumea tenisului e surprinsă și șocată de durată atât de lungă în așteptarea unui răspuns.

Nu știu ce a acolo. E foarte ciudat. Nimic din ce se întâmplă nu are logică. Sperăm la un rezultat pozitiv. Am mai vorbit cu ea, dar nu despre caz, pentru că e confidențial. Ea încă își dorește și se antrenează”, a declarat Horia Tecău.
Verdictul ITIA în cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep ar fi trebuit să vină pe 13 iulie, dar a fost menționat faptul că acesta poate întârzia, fiind vorba despre un caz foarte complex.

În funcție de decizia luată de Tribunalul Sport Resolutions, Simona Halep va hotărî la rândul ei ce va face în continuare. Dacă va primi o pedeapsă mică și implict dreptul de a reveni curând pe teren, românca ar putea accepta verdictul. În caz contrar, aceasta s-ar putea adresa TAS, ultima cale de atac pentru astfel de situații.

Citește și Simona Halep ar putea reveni pe teren în octombrie, pedeapsă redusă la jumătate în scandalul de dopaj