SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 3-6, 6-1, 6-3: Felicitari, Simona!

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA 3-6, 6-1, 6-3 şi românca merge mai departe la turneul de la Stuttgart, obţinând totodată prima victorie în faţa jucătoarei din Spania 

RomaniaTV.net
22 apr. 2015, 17:36
SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 3-6, 6-1, 6-3: Felicitari, Simona!

UPDATE: Simona Halep, locul 3 WTA şi a doua favorită, a învins-o, miercuri, în premieră, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 20 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Românca a început ezitant confruntarea permiţîndu-i ibericei să debuteze cu break în meci. În ciuda insistenţelor sale, Muguruza şi-a menţinut avantajul pînă la finalul setului. Partea secundă a fost la discreţia Simonei. După un prim game cîştigat de spanioloaică, au urmat alte şase consecutive pentru Halep, care a împins meciul în decisiv.

Muguruza s-a desprins din nou încă din debut la 2-0, dar scenariul din primul set nu s-a mai repetat. Românca a egalat rapid şi s-a desprins de la 3-3 spre victorie.

Cele două jucătoare s-au întâlnit, miercuri, a treia oară în ultimele şapte lui, precedentele două partide intrând în palmaresul sportivei de 21 de ani. În septembrie 2014, în turul secund al turneului de la Wuhan, în prima lor partidă, Muguruza a câştigat cu scorul 2-6, 6-2, 6-3, iar în februarie, la Galaţi, în Fed Cup, cu scorul de 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafeţe rapide, în timp ce turneul din Germania este pe zgură.

Calificarea în sferturi este recompensată la Stuttgart cu un cec în valoare de 15.375 de euro şi cu o sută de puncte WTA.

În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Zarina Dias din Kazahstan, poziţia a 32-a în ierarhia mondială, şi italianca Sara Errani, locul 15 WTA.

Dias a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-0, pe germana Sabine Lisicki, locul 19 WTA, în timp ce Errani a eliminat-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 7 şi locul 9 WTA, cu scorul de 7-6 (8), 6-4.

 

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA LIVE VIDEO ONLINE. Românca este cap de serie numărul 2 și va juca împotriva sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 20 WTA, care a trecut, marți, de cehoaica Barbora Zahlavova Strycova (locul 23 WTA), scor 6-1, 6-4. Meciul a durat o oră și 15 minute.

Simona Halep nu a învins-o niciodată pe Garbine Muguruza

Halep (23 de ani) și Muguruza (21 de ani) au mai jucat de două ori una împotriva celeilalte, iar victoria i-a revenit de fiecare dată ibericei. De această dată, se vor întâlni pe zgură. Precedentele două meciuri s-au desfășurat pe suprafețe rapide.

Meciul Simonei Halep cu Garbine Muguruza va începe miercuri, 22 aprilie, în jurul orei 21:00 şi va fi transmis în direct la Digi Sport 3. Nu înainte de ora 19.30 este programată partida Julia Goerges – Belinda Bencic, care va fi urmată de întîlnirea dintre Muguruza și Halep.

Meciurile dintre Halep și Muguruza:

23 septembrie 2014: Simona Halep – Garbine Muguruza 6-2, 2-6, 3-6.

8 februarie 2015: Simona Halep – Garbine Muguruza 4-6, 3-6.

„E un cu totul alt meci acum” a declarat Garbine Muguruza.

Anul trecut, Halep a ajuns până în turul doi la Stuttgart, fiind eliminată de sportiva rusă Svetlana Kuznetsova, scor 5-7, 6-7 (4).

Turneul WTA de la Stuttgart e transmis începând de marți, de la ora 13:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.

România s-a calificat în Grupa Mondială în Fed Cup, după victoria de senzaţie în faţa Canadei (3-2). Fetele noastre au ajuns iar în elita tenisului după 23 de ani, iar acest lucru a fost posibil evoluţiilor fantastice ale lui Mitu şi Dulgheru.

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA LIVE VIDEO ONLINE.Victoria uriaşă a fost obţinută fără Simona Halep, a treia în lume, care a preferat să rămână în Europa şi să pregătească sezonul de zgură. Campioana noastră evoluează în această săptămână la Stuttgart (miercuri debutează, în turul secund, contra Garbinei Muguruza), iar o deplasare în Canada ar fi stors-o de puteri.

Mulţi nu au înţeles decizia constănţencei, pe care au acuzat-o de lipsă de patriotism. Aceştia au considerat că, din cauza contractului cu Porsche (sponsor la Stuttgart), Simona a ales să nu îşi reprezinte ţara, nimic mai neadevărat în opinia ei.

M-au afectat, dar nu mi-au afectat tenisul. M-au afectat pentru că nu mi s-a părut corect ce s-a vorbit. N-am făcut alegerea asta pentru Porsche (n.r. sponsor al ei şi al turneului de la Stuttgart) sau pentru altceva, am făcut-o strict pentru cariera mea şi pentru momentul în care sunt. Poate la anul nu o să mai fiu la acest nivel. Dacă sunt aici, trebuie să fac ceea ce cred că este util ca să fie bine pentru tot sportul românesc. Implicit, e bine şi pentru ţară. N-am văzut niciun fel de mare problemă că nu m-am dus, dar unele persoane au hotărât să vorbească aşa cum au vorbit. Sigur, fiecare e liber să spună ce doreşte„, a declarat Simona Halep, pentru Gazeta Sporturilor.

Programul unei sportive de top e extrem de încărcat, iar totul este planificat în cel mai mic detaliu cu mult timp înainte. În aceste condiţii, Simonei chiar i-ar fi fost imposibil să meargă în Canada, pentru disputa din Fed Cup.

Obligaţiile pentru jucătoarele din Top 10 se fac înainte să înceapă anul următor, încă din noiembrie-decembrie. Atunci trebuie să anunţi toate turneele pe care le joci. Chiar s-a întâmplat să mă răzgândesc la un turneu şi să plătesc amendă pentru că nu am jucat. Am restricţii la turneele mici, iar pentru programul meu e dificil să joc în astfel de turnee. Nu mă ajută deloc la puncte. Cât despre feeling-ul meu, şi acum am făcut ce am simţit. Mi-am dorit să am o pauză după aceste turnee din America, la care nu mă aşteptam să am rezultate atât de bune. Şi, venind zgura, mi-era imposibil să plec la Fed Cup. Plus fusul orar, plus drumul, plus jucatul pe hard, apoi pe zgură. Mi-era imposibil. Aşa am simţit şi aşa am făcut. Aşa am luat deciziile până acum şi a fost bine. Sper să fie la fel şi de acum încolo„, a mai spus Simon.

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA LIVE VIDEO DIGI SPORT 3. Turneul de la Stuttgart a făcut prima victimă importantă încă din runda inaugurală, jucătoarea sârbă Ana Ivanovic (fav. nr. 5), finalista de anul trecut, fiind eliminată în două seturi de franţuzoaica Caroline Garcia. Astăzi intră în concurs şi Simona Halep, carea a avut bye în primul tur, ea urmând s-o întâlnească pe jucătoarea iberică Garbine Muguruza, care nu a prins lista capilor de serie, dar este o jucătoare redutabilă pe zgură. Muguruza a învins-o pe Halep anul acesta, la Galaţi.

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA LIVE VIDEO DIGI SPORT 3. Garbine Muguruza, care a învins-o de două ori anul acesta pe Agnieszka Radwanska, a trecut în primul tur de experimentata jucătoare cehă Barbora Zahlavova-Strycova, astfel că meciul de astăzi al Simonei se anunţă printre cele mai dificile în drumul spre finală. Dacă o învinge pe Muguruza, Simona Halep va întâlni în sferturi o jucătoare din grupul Radwanska, Errani, Diyas, Lisicki, iar în semifinale, cele mai plauzibile adversare ar putea fi Caroline Wozniacki, Carla Suarez Navarro sau Lucie Safarova.

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA LIVE VIDEO DIGI SPORT 3. Va fi ultimul meci al zilei în turneul de la Stuttgart, ora estimată pentru start fiind 21.30.