Simona Halep, în a doua zi de audieri la TAS. Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat responsabilitatea pentru testul pozitiv

E a doua zi de audieri în cazul de dopaj al Simonei Halep. Pe lângă tenismenă, în fața judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) și-a făcut apariția și Patrick Mouratoglou, cel care i-a fost antrenor sportivei atunci când a fost testată pozitiv.

08 feb. 2024, 15:27
Simona Halep, în a doua zi de audieri la TAS. Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat responsabilitatea pentru testul pozitiv

Simona Halep și Patrick Mouratoglou au ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne dimineață, la ora 10. Niciunul dintre ei nu au răspuns la întrebările reporterilor. Fostul antrenor al sportivei a fost foarte serios, în timp ce tenismena a intrat foarte relaxată, cu un zâmbet larg pe chip.

Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat responsabilitatea în fața judecătorilor pentru testul pozitiv al Simonei Halep, mai exact pentru „contaminarea involuntară cu roxadustat”, așa cum s-a exprimat antrenorul francez, potrivit Antena 3.

Citește și Simona Halep, desființată de medicul Pompiliu Popescu: „Mi-ar fi ruşine! Dacă sunt prins la volan cu o alcoolemie-record, eu îi aduc pe nea Gică şi pe nea Gogu ca să demonstrez că nu eram beat?”

„Halep și Gohier (n.r. – fizioterapeuta din Academia Mouratoglou) au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante”, se arată în motivarea deciziei ITIA de suspendare a Simonei Halep.

Asumarea responsabilității lui Mouratoglou e valabilă pentru unul dintre capetele de acuzare, testul pozitiv la substanța interzisă roxadustat, dar mai există problema datelor fluctuante din pașaportul biologic al Simonei.

Judecătorii de la tribunalul independent Sports Resolutions au decis că Simona Halep ar fi folosit substanțe interzise în sezonul 2022.

Citește și Medicii de familie, disperați din cauza soft-ului de la Casa de Asigurări de Sănătate, care este defect. ”Ce-am făcut oare rău pe lumea asta?”

Miercuri, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a adus o echipă numeroasă la audieri.

„Zece ore a durat audierea de miercuri. Cu siguranță va fi și astăzi o zi lungă. Cei de la Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis au sosit deja, ieri au adus două cutii foarte mari cu documente. Nu-și permit să piardă acest caz. Tocmai de aceea au venit cu o armată de oameni, 15 la număr”, au transmis reporterii de la fața locului.