Simona Halep joacă împotriva revelaţiei turneului în „sferturi” la Roland Garros

Simona Halep - Amanda Anisimova Roland Garros. După duelul cu adolescenta Swiatek, pe campioana noastră o aşteaptă o dispută, în sferturile de la Paris, contra altei jucătoare din noua generaţie. Simona Halep o va întâlni, pentru un loc în semifinalele Roland Garros, pe Amanda Anisimova (17 ani, locul 51 WTA).

RomaniaTV.net
03 iun. 2019, 17:20
Simona Halep joacă împotriva revelaţiei turneului în „sferturi” la Roland Garros

Simona Halep – Amanda Anisimova Roland Garros. Simona Halep, lcoul 3 WTA, va evolua, miercuri, cu americanca de 17 ani Amanda Anisimova, locul 51 WTA, în sferturile de finală ale French Open.

Sportiva care a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare contra lui Begu a ajuns în sferturi după o dispută fără istoric, scor 6-3, 6-0 cu Aliona Bolsova.

Anisimova e văzută de mulţi drept un viitor număr unu mondial, calităţile sale fiind incontestabile. Deşi este foarte tânără, nu există semn de egalitate între sportiva din SUA şi Swiatek, cea pe care Simo a învins-o azi fără drept de apel. Sportiva cu origini în Rusia e mult mai talentată şi pare o jucătoare completă, capabilă, în ciuda vârstei, să suporte foarte bine presiunea.

Halep, statistică uimitoare la Roland Garros. Adversara ar putea pierde banii pentru lipsa de combativitate

Maturitatea Anisimovei se vede şi în ierarhia WTA: e prima într-un clasament al jucătoarelor sub 18 ani în topul WTA.

Americanca în vârstă de 17 ani a ajuns în sferturi la Paris după ce a ajuns până în optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Anisimova a învins-o în turul secund de la Roland Garros pe a 11-a jucătoare a lumii, Aryna Sabalenka, 6-4, 6-2, după ce a trecut în primul tur, tot în două seturi, de Dominika Cibulkova. Jucătoarea cu părinţi ruşi o eliminase pe Sabalenka şi la Australian Open. Scorul a fost aproape identic: 6-3, 6-2.

Amanda Anisimova, aflată pe cel mai bun loc din carieră, 51, şi-a început ascensiunea anul trecut, când a ajuns în finala turneului WTA International de la Hiroshima, unde pornise din calificări.

Fostă câştigătoare a US Open la juniori, în 2017, şi finalistă la French Open, tot la juniori, în 2016, la vârsta de 14 ani, americanca de origine rusă a atins la această ediţie a turneului de la Roland Garros cea mai înaltă fază la un grand slam, la seniori. Ea ajuns în optimi, la Australian Open, tot în acest an.

În aprilie, tot pe zgură, Anisimova a câştigat primul ei trofeu din carieră, unul de categorie WTA International, la Bogota. Anul trecut, ea a disputat prima finală WTA, la Hiroshima.

Simona Halep şi Amanda Anisimova nu s-au mai întâlnit până în prezent.