SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 7-6 , în finală la Dubai. Simona revine pe locul trei în lume

SIMONA HALEP a învins-o pe KAROLINA PLISKOVA în finala turneului de la Dubai, trecându-şi în palmares al 10-lea titlu WTA, în mai puţin de doi ani. Victoria îi aduce Simonei şi un cec de 456.000 dolari.

RomaniaTV.net
21 feb. 2015, 13:41
SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 7-6 , în finală la Dubai. Simona revine pe locul trei în lume

SIMONA HALEP este merituoasa câştigătoare a turneului de tenis de la Dubai (2,5 milioane dolari), ea confirmând statutul de cap de serie şi practicând un tenis superb, care i-a adus al doilea titlu WTA din acest an, după cel din ianuarie, de la Shenzen.

În mai puţin de doi ani SIMONA HALEP a reuşit să adune 10 trofee în circuitul profesionist, cifrele sale incredibile aducând-o din nou în trioul fruntaş al celor mai bune jucătoare din lume, pe care l-a părăsit timp de o săptămână, înaintea turneului din Emirate.

Finala de la Dubai a adus-o în faţa Simonei pe cehoaica Karolina Pliskova, o jucătoare de 22 de ani, aflată pe locul 17 în lume, dar care a explodat în circuit în primăvara anului trecut, iar acum bate la porţile Top 10-ului. O jucătoare de 1,86 m, care i-a pus probleme Simonei, cu serviciul, dar compatrioata noastră a gestionat mai bine momentele cheie ale meciului.

În ambele seturi Simona a făcut break-ul în game-ul al şaptelea, iar dacă primul set l-a câştigat cu 6-4, în cel de-al doilea oboseala şi-a spus cuvântul, iar compatrioata noastră şi-a pierdut în trei rânduri serviciul, după tot atâtea break-uri. Experienţa Simonei şi-a spus însă cuvântul în tie-break, iar Simona a câştigat cu 6-4, 7-6 (7/4), trecându-şi în palmares al zecea titlu WTA din carieră, fiind retribuită şi cu un cec în valloare de 456.000 dolari.

În istoria de 15 ani a turneului de la Dubai, Simona Halep se înscrie pe lista unor jucătoare de legendă care au câştigat trofeul, precum Martina Hingis (2001), Amelie Mauresmo (2002), Justine Henin (2003, 2004, 2006, 2007) sau Venus Williams (2009, 2010, 2014). Prin această victorie, Simona Halep revine pe locul 3 în lume, depăşind-o pe Petra Kvitova.

Săptămâna viitoare Simona Halep va încerca să-şi apere titlul cucerit anul trecut la Doha, ea fiind a doua favorită a turneului care va începe luni în capitala Qatarului. Calificată direct în turul secund, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre franţuzoaica Alize Cornet şi o jucătoare venită din calificări.


SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA este aici LIVE VIDEO DIGI SPORT.

Simona Halep a căzut, la începutul săptămânii, de pe podiumul clasamentului mondial, dar o victorie la Dubai ar urma să o readucă pe locul 3 în ierarhia WTA, după Serena Williams şi Maria Şarapova, absente de la turneul din Emiratele Arabe Unite.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA, LIVE VIDEO, ora 17.00. Simona Halep este principala favorită la Dubai şi o întâlneşte pentru prima oară pe Pliskova, numărul 18 mondial la 22 de ani. Tânăra şi ambiţioasa jucătoare din Cehia a câştigat deja trei titluri WTA, la Kuala Lumpur (2013), Seul şi Linz (ambele în 2014).

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA va începe cel mai devreme la ora 17.00 va fi tranmis în direct de DigiSport 2.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA, LIVE VIDEO, ora 17.00, AICI.


loading...