Simona Halep s-a calificat lejer în turul trei la US Open. A cedat doar patru game-uri în faţa Kristinei Kucova

Simona Halep s-a calificat în runda a treia a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe Kristina Kucova (Slovacia) cu 6-3, 6-1, miercuri, la arenele Flushing Meadows din New York.

01 sept. 2021, 20:40
Simona Halep s-a calificat lejer în turul trei la US Open. A cedat doar patru game-uri în faţa Kristinei Kucova

UPDATE

. Simona Halep (29 ani, 13 WTA), cap de serie numărul 12, a obţinut o victorie destul de facilă, în doar 68 de minute. Fostul lider mondial a început excelent şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar o serie de greşeli au făcut ca adversara ei să egaleze, 3-3. De la 30-0 pentru Kucova în ghemul şapte, Halep a schimbat registrul, a fost mai concentrată şi a dominat clar ostilităţile, câştigând primul set cu 6-3. În actul al doilea, diferenţa a fost mult mai clară, Halep impunându-se cu un sec 6-1, după o serie de lovituri de excepţie.

Halep a încheiat cu un as, două duble greşeli, 19 winners şi 18 erori neprovocate, în timp ce Kucova (31 ani, 111 WTA), lucky loser, a avut o dublă greşeală, 10 winners şi 15 erori neforţate.

Simona Halep, care anul trecut nu a participat la US Open, şi-a asigurat un cec de 180.000 de dolari şi 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe câştigătoarea dintre kazaha Elena Rîbakina, cap de serie numărul 19, şi Caroline Garcia (Franţa).

ŞTIREA INIŢIALĂ. Simona Halep-Kristina Kucova LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT. Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, va evolua, miercuri, nu înainte de ora 19.00, în turul al doilea al US Open, cu sportiva Karolina Kucoca, locul 111 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser. Dacă va trece de Kucova, Simona Halep o va înfrunta în turul 3 la US Open pe câștigătoarea duelului dintre Elena Rybakina și Caroline Garcia.

Simona Halep-Kristina Kucova LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT Player

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, s-a calificat în turul al doilea al US Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), pe jucătoarea italiană Camila Giorgi, locul 36 WTA.

Simona Halep-Kristina Kucova LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT. Acest meci este al doilea pe terenul 17, după întâlnirea dintre ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, şi spaniola Rebeca Masarova, locul 231 WTA, venită din calificări, care a trecut în primul tur de Ana Bogdan, după un meci de trei ore şi 40 de minute cu Ana Bogdan. Prima partidă pe terenul 17 începe la ora 18.00.

Tot miercuri, în primul tur al turneului de dublu feminin, Monica Niculescu şi Elena-Gabriela Ruse vor da piept cu echipa Polona Hercog/Anastasija Sevastova (Slovenia/Letonia).

Această întâlnire este a treia pe terenul 7, după partide de simplu feminin (prima începe la ora 18.00) şi este urmată de meciul de dublu masculin dintre Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania), cap de serie numărul 6 – Marton Fucsovic/Stefano Travaglia (Ungaria/Italia).

Simona Halep-Kristina Kucova LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT Player:  HALEP L-A IMPRESIONAT PE WILANDER LA US OPEN

Mats Wilander a fost plăcut surprins de modul în care Simona Halep a servit la US Open, în partida din primul tur, cu italianca Giorgi. Fostul mare campion suedez crede că sportiva noastră va fi greu de învins, dacă va continua să fie atât de dominantă cu serviciul.

„Simona Halep e greu de învins. Nu am mai văzut-o servind așa. La 4-3 în primul set am devenit foarte atent. Aruncă mingea mai puțin și e mai constantă. Poate servi slice mai bine. E util. Încearcă să obțină puncte mai ușoare, poate și din cauza accidentărilor din ultima vreme. Serviciul este cea mai importantă lovitură pentru Simona de acum înainte, pentru a face față jucătoarelor puternice din circuit”, a spus Wilander, pentru Eurosport.

Simona Halep ameninţă că nu va participa la Australian Open dacă va mai fi impusă o carantină strictă

Simona Halep a declarat că nu va participa la ediţia viitoare a Australian Open, dacă autorităţile din ţara de la Antipozi vor impune din nou o carantină strictă.

„În cazul unei noi carantine stricte, cred că nu vor veni mulţi jucători, după părerea mea. Pentru mine va fi dificil să vin dacă ştiu că pot avea ghinion în avion şi pot fi caz contact. Dacă trebuie să intru în carantină, este prea mult”, a avertizat fostul număr 1 mondial într-o conferinţă de presă, potrivit welovetennis.fr.

În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, autorităţile australiene au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie şi apoi efectuarea unei carantine stricte de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi.

Mai multe cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor şi oficialilor care au călătorit la Antipozi cu zboruri charter.
Din acest motiv, 72 de jucători şi jucătoare au fost plasaţi într-o carantină strică, fără a avea voie să iasă din camerele de hotel şi să se antreneze.

Sportivii aflaţi în această situaţie s-au plâns pe reţelele de socializare pentru faptul că nu se pot antrena şi au postat videoclipuri în care arată cum se pregătesc în camerele lor. Ei susţin că nu au ştiut de această regulă, potrivit căreia, dacă o persoană dintr-un charter este testată pozitiv în Australia, toţi ocupanţii avionului respectiv intră într-o carantină strictă.

Un grup restrâns de jucători şi jucătoare, între care Halep, Novak Djokovici, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams şi Dominic Thiem, au stat în carantină la Adelaide, unde a fost programat un turneu demonstrativ.

US Open 2021, rampă pentru vaccinare. Şefii tenisului le cer jucătorilor să se imunizeze, în condiţiile în care doar 50% au acceptat serul. Tsitsipas şi Sabalenka, exemplele negative
Sorana Cîrstea, în turul al doilea al US Open

Sorana Cîrstea, locul 39 WTA, s-a calificat în turul al doilea a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Ea a învins-o, marţi, în prima manşă, cu scorul de 7-6 (5), 3-6, 6-0, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 29, după un meci care a durat puţin peste două ore.

În turul al doilea, Cîrstea va evolua cu americanca Shelby Rogers, locul 43 WTA, care a trecut, în primul tur, cu scorul de 6-4, 6-0, de compatrioata ei Madison Brengle, locul 77 WTA.  Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 115.000 de dolari şi cu 70 de puncte WTA.