Simona Halep, Larisa Iordache şi Ana Brânză, nominalizate printre sportivii anului 2013 în Balcani

Nu mai puţin de 12 sportivi români, printre care jucătoarea de tenis Simona Halep, gimnasta Larisa Iordache sau scrimera Ana Maria Brânză, au fost nominalizaţi în ancheta ''Cei mai buni zece sportivi din Balcani în 2013'', organizată de agenţia bulgară de presă BTA.

26 nov. 2013, 11:45
Simona Halep, Larisa Iordache şi Ana Brânză, nominalizate printre sportivii anului 2013 în Balcani

Ancheta, ajunsă la ediţia a 41-a, se adresează sportivilor din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia, informează Agerpres.

Dintre sportivii români, organizatorii i-au nominalizat pentru această anchetă pe Simona Halep, câştigătoarea titlului WTA pentru jucătoarea cu cel mai mare progres din 2013, care a câştigat şase turnee WTA în acest an, gimnasta Larisa Iordache, medaliată cu bronz la sol la Mondiale, campioană europeană la bârnă şi vicecampioană europeană la individual compus, sărituri şi sol, scrimerul Tiberiu Dolniceanu, campion european la sabie individual, medaliat cu bronz la Mondiale în proba individuală de sabie şi pe echipe, scrimera Ana Maria Brânză, campioană europeană la spadă la individual şi vicecampioană cu echipa, medaliată cu bronz la Mondiale cu echipa în proba de spadă, Irina Lauric şi Bianca Pleşca, medaliate cu bronz la Mondiale în la kaiac-2 pe 1.000 m, gimnastul Flavius Koczi, vicecampion european la sărituri, judoka Andreea Ştefania Chiţu, medaliată cu bronz la Europene (cat. 52 kg), Roxana Cogianu şi Nicoleta Albu, vicecampioane mondiale la dublu rame, Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian, vicecampioane europene la dublu rame.

Printre ceilalţi sportivi de top din Balcani care figurează pe listă sunt fotbalistul bosniac Edin Dzeko (Manchester City), luptătorul bulgar Ivo Anghelov, campion mondial şi european la greco-romane (cat. 60 kg), atleta croată Sandra Perkovic, campioană mondială la aruncarea discului. Fotbalistul grec Konstantinos Mitroglou (Olympiakos Pireu), autor a trei goluri în barajul cu România, pentru calificarea la CM 2014, handbalistul macedonean Kiril Lazarov, campion mondial al cluburilor cu Barcelona, handbalistele Jovanka Radicevic şi Katarina Bulatovic (ambele din Muntenegru), tenismanul sârb Novak Djokovic, câştigătorul turneului Australian Open şi a 7 titluri ATP, luptătorii turci Taha Akgul şi Riza Kayaalp, campioni europeni şi medaliaţi cu bronz la Mondiale.

Rezultatele anchetei vor fi anunţate spre sfârşitul anului.