SIMONA HALEP – LAUREN DAVIS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING: Meci greu la Australian Open 2018

SIMONA HALEP - LAUREN DAVIS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING. Halep are trei mari probleme înainte de disputa din turul trei: accidentarea, căldura excesivă şi adversara - Lauren Davis -, o maratonistă obişnuită să alerge după orice minge. Simona Halep o va întâlni pe Lauren Davis în turul 3 al Australian Open, într-o partidă programată să se dispute sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 02:00, fiind primul pe arena Rod Laver. Meciul va fi live text pe RomaniaTV.net.    

19 ian. 2018, 21:31
SIMONA HALEP – LAUREN DAVIS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING: Meci greu la Australian Open 2018

SIMONA HALEP – LAUREN DAVIS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING

Click aici pentru a vedea Simona Halep – Lauren Davis

Ghinion pentru Simona Halep, care, pe lângă problemele medicale, azi a primit o altă veste proastă: va trebui să joace sâmbătă în primul meci al zilei la Australian Open. Pe numărul unu mondial, dar şi pe Ana Bogdan – programată să joace în paralel cu Simona, pe alt teren, în turul trei (ora României 02:00) – le va prinde prânzul pe terenul de joc.

Se estimează că mercurul din termometre va urca iar la aproape 40 de grade, însă temperatura resimţită pe teren e şi mai mare. „Cred că au fost 70 de grade”, a spus azi Marta Kostyuk, după jocul pierdut cu Svitolina.

De altfel, Halep azi a petrecut doar 15 minute la antrenament, explicaţia ţinând – dincolo de accidentare – şi de condiţiile meteo. Nu mai departe de noaptea trecută, Alize Cornet s-a prăbuşit pe teren din cauza căldurii, la final trăgând un semnal de alarmă către organizatori.

Şi Ana Bogdan, care o va întâlni mâine pe Madison Keys s-a plâns după victoria din turul secund, cu Putintseva, de temperaturile extreme.

„Am intrat pe teren și nu puteam să respir. În primele game-uri îmi era imposibil să respir, trăgeam aer și mi se usca gâtul, mi se uscau ochii, atunci când îmi bătea vântul în față. În setul al doilea, după schimburile mai lungi, îmi ardeau tălpile și după fiecare set mi-am schimbat șosetele”, a spus Ana Bogdan.

Aşadar, pentru fetele noastre se anunţă partide extrem de consumptive, organizatorii neavând grijă să le „ocrotească”.

„Cu siguranţă, nu sunt la 100%. Dar sunt ceva mai relaxată, pentru că nu am nimic de pierdut. Încerc doar să rămân concentrată la jocul meu, nimic mai mult.

Nu mă aştept la ceva anume de la următorul meci. Nu ştiu cum va fi piciorul meu, însă vreau să cred că voi avea şansa mea. Cu siguranţă voi da totul şi voi intra pe teren pentru a câştiga”, a declarat Halep, la conferinţa de presă.

Înainte de a sta faţă în faţă cu actualul lider mondial, Lauren Davis le-a eliminat pe slovaca Jana Cepelova, scor 6-7, 6-3, 6-1, şi pe germanca Andrea Petkovic, scor 4-6, 6-0, 6-0.

SIMONA HALEP – LAUREN DAVIS: Cine este americanca

Născută în Ohio, Davis s-a apucat de tenis destul de târziu, la vârsta de 9 ani. Curând, talentul său a fost observat şi, încet-încet, rezultatele au început să apară. În cele din urmă, la 16 ani a ajuns la Evert Tennis Academy, unde a crescut foarte mult în joc.

A devenit profesionistă în 2011, iar Australian Open ocupă un loc aparte în inima sa. Chiar în ianuarie în acel an, ea a primit un wildcard la Melbourne, deşi avea doar 17 ani. A fost învinsă de Samantha Stosur, în primul tur, scor 1-6, 1-6, dar a declarat că nu va uita niciodată acea partidă.

Calificarea în turul trei la Australian Open de anul acesta înseamnă egalarea celei mai bune performanţe dintr-un turneu de Grand Slam pentru sportiva din SUA. Ea nu a reuşit niciodată să treacă de această fază

O jucătoare atipică pentru Statele Unite, care preferă în general zgura. Are un bachand redutabil şi o deplasare excelentă. De altfel, într-un interviu dat acum mai mulţi ani, adversara Simonei recunoştea afinitatea pentru suprafaţa roşie. „Cred că zgura mi se potriveşte pentru că mă mişc foarte rapid. Îmi place să alunec şi ajung uşor la majoritatea mingilor. Chiar îmi place mult să joc pe această suprafaţă”, spunea Davis, acum câţiva ani”.

Mike Whalley, comentator la BBC, a catalogat reverul lui Davis drept „arma sa principală”, în timp ce E.J Crawford, implicat în organizarea US Open, i-a comparat stilul cu cel al sud-africancei Amanda Coetzer, semifinalistă în 1996 şi 1997 la Melbourne şi în 1997 la Roland Garros.

Până în prezent, Lauren a jucat în trei finale WTA, câştigând una singură: anul trecut, la Auckland, când a trecut în ultimul act de Ana Konjuh, scor 6-3, 6-1. Începuturile de an par să îi priască, aşadar, turneul din Noua Zeelandă ţinându-se înainte de Australian Open. În celelalte finale ale carierei, Lauren Davis a cedat de fiecare dată în minimum de seturi: cu Yanina Wickmayer (la Washington) şi cu Oceane Dodin (Quebec).

Confruntarea dintre Halep și Davis va putea fi urmărită la noapte în format LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.