Simona Halep revine pe locul 2 în clasamentul WTA. Ea s-a calificat fără probleme în sferturi la Doha

Simona Halep a obţinut o victorie concludentă în optimile de finală ale turneului de la Doha, 6-2, 6-3 cu ucraineanca Lesia Ţurenko.

RomaniaTV.net
13 feb. 2019, 13:31
Simona Halep revine pe locul 2 în clasamentul WTA. Ea s-a calificat fără probleme în sferturi la Doha

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, 6-3. Cu excepţia unei mici sincope în debutul setului secund, când a pierdut trei game-uri la rând, de la 1-0 la 1-3, Halep a dominat meciul autoritar. Halep s-a impus într-o oră şi 19 minute în faţa unei adversare (29 ani, 24 WTA) în faţa căreia a ajuns la şase victorii în tot atâtea confruntări.

Campioana de la Doha din 2014 a început în forţă meciul cu Ţurenko şi a condus cu 5-0. Ucraineanca a avut o tresărire de orgoliu şi a luat două ghemuri, dar Halep a încheiat conturile cu 6-2.

În actul al doilea, românca a condus cu 1-0, dar apoi a urmat un mic recul, iar Ţurenko a întors scorul, desprinzându-se la 3-1. Ucraineanca a avut chiar şansa de a face 4-1, dar Halep a salvat şi a întors soarta setului, câştigând cinci ghemuri consecutive (6-3).

Fiecare jucătoare a avut câte 2 aşi şi 6 duble greşeli, Halep a reuşit 16 mingi direct câştigătoare, Ţurenko 15, dar ucraineanca a făcut mai multe erori neprovocate (24-33).

Halep şi-a asigurat un cec de 24.360 dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi o va întâlni pe germanca Julia Goerges (30 ani), numărul 16 mondial, care a trecut de americanca Alison Riske cu 6-1, 6-7 (5), 6-4. Halep are 2-1 în meciurile directe cu Goerges, pe care a învins-o în 2014 la Madrid, cu 6-2, 6-0 în primul tur, şi în 2016 la Miami, în turul al treilea, cu 6-4, 6-1. Goerges a câştigat în 2009 în calificările turneului de la Paris, cu 6-4, 2-6, 6-3.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, 5-3, SIMONA SERVEŞTE PENTRU CÂŞTIGAREA MECIULUI

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, 4-3, Simona preia controlul şi în setzul secund după ce a fost condusă cu 3-1

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, 2-3, Simona ăşi face cu greu serviciu, set echilibrat

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, 1-0, Simona începe bine şi setul secund.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, Simona se impune fără probleme în primul set.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 5-2, ucraineanca reuşeşte break-ul

Simona Halep, numărul trei mondial, a fost desemnată de fani cea mai bună jucătoare – Most Valuable Player (MVP) – din acest weekend al competiţiei pe echipe Fed Cup.

Halep a adus două puncte echipei României în meciul câştigat cu 3-2 în faţa Cehiei, deţinătoarea trofeului, la Ostrava, după 6-4, 6-0 cu Katerina Siniakova şi 6-4, 5-7, 6-4 cu Karolina Pliskova.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 5-1, ucraineanca câştigă primul ei game, Simona serveşte pentru câştigarea setului

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 4-0, după un game-maraton, de peste 11 minute

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 3-0, debut fulminant pentru nr. 2 mondial

Simona Halep, locul 3 WTA, joacă azi cu Lesia Tsurenko, locul 24, în turul II al turneului de la Doha. Meciul va începe în jurul orei 17:30.

Partida Simona Halep – Lesia Tsurenko va fi a treia a zilei de pe terenul central, după duelurile Elina Svitolina – Jelena Ostapenko și Elise Mertens – Karolina Pliskova.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Până acum, Simona Halep a câștigat toate cele șase meciuri jucate contra Lesiei Tsurenko. În primul tur, Simona Halep nu a jucat, în timp ce Lesia Tsurenko a trecut de Lara Arruabarren,a scor 6-3, 6-0.

Câștigătoarea acestui meci va juca în sferturile de finală cu învingătoarea partidei Alison Riske – Julia Goerges. În primul tur, Simona Halep nu a jucat, în timp ce Lesia Tsurenko a trecut de Lara Arruabarren,a scor 6-3, 6-0.

Victoria împotriva lui Tsurenko ar duce-o pe Halep pe locul 2 într-un clasament virtual. 

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Tsurenko (29 ani, 24 WTA) a avut nevoie de doar 67 de minute pentru a trece de iberică, venită din postura de ”lucky loser”, după retragerea franţuzoaicei Caroline Garcia.

Halep, numărul trei mondial, a câştigat toate cele cinci dueluri cu Tsurenko, cel mai recent fiind în 2018, în sferturi la Cincinnati, cu 6-4, 6-1.

Miercuri 13 februarie:

WTA Doha, (ziua 3), în direct pe Digi Sport 2:

Elina SVITOLINA (UKR) vs. Jelena OSTAPENKO (LAT) – 14:30
Elise MERTENS (BEL) vs. Karolina PLISKOVA (CZE)
Simona HALEP (ROU) vs. Lesia TSURENKO (UKR) – aprox. ora 18:00
Anett KONTAVEIT (EST) vs. Angelique KERBER (GER)
Mihaela BUZARNESCU (ROU)/Alicja ROSOLSKA (POL) vs. Darija JURAK (CRO)/Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ (ESP)

Karolina Pliskova s-a retras şi ea de la Qatar Open

ucătoarea de tenis Karolina Pliskova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a retras de la turneul de la Doha, din cauza unei afecţiuni virale, informează WTA.

La fel ca Simona Halep, Pliskova era acceptată direct în turul al doilea, în care urma să evolueze cu belgianca Elise Mertens, locul 21 WTA.

Locul Karolinei a fost lua de sora sa geamnă, Krystina Pliskova, locul 90 WTA, ca lucky loser.

Karolina Pliskova este a cincea jucătoare care se retrage de la Qatar Open, după Ashleigh Barty, Caroline Garcia, Caroline Wozniacki şi Petra Martici.

Simona Halep este favorita principală la Doha. Ea a învins-o pe Karolina Pliskova, sâmbătă, în cadrul întâlnirii Cehia – România din FedCup.