Simona Halep mai primeşte o veste bună din partea WTA. Anunţ de ultimă oră

Deşi în plin scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat, în timpul turneului US Open, desfăşurat în luna august, Simona Halep are parte în ultimele zile şi de veşti îmbucurătoare.

28 dec. 2022, 17:33
Simona Halep mai primeşte o veste bună din partea WTA. Anunţ de ultimă oră

Simona Halep a aflat miercuri, în urma anunţului WTA, că va fi premiată de Asociaţia de Tenis Feminin cu o importantă sumă de bani pentru parcursul din 2022, asta după ce marţi a fost dat publicităţii şi ultimul clasament al anului, în care jucătoarea româncă s-a menţinut pe locul 10.

Simona Halep va fi recompensată de WTA cu 112.500 de dolari pentru că a încheiat anul 2022 pe locul 10 în clasamentul WTA. În fiecare an, WTA acordă primelor 10 jucătoare de tenis ale lumii bonusuri, iar suma amintită este recompensa Simonei Halep pentru 2022, potrivit Spotmedia.ro.

Simona Halep are o avere ce a depășit suma de 40 de milioane de dolari câștigați din tenis. Ea are premii în valoare de 40.203.437 de dolari, fiind pe locul trei în istorie, cu cei mai mulți bani câștigați.

Citeşte şi: David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv din Balcani, în 2022. I-a detronat pe Novak Djokovic și pe Luka Modric

La acest capitol, peste Simona Halep sunt doar surorile Williams. Serena Williams are o avere de 94.816.730 de dolar, iar Venus Williams o avere de 42.403.103 de dolari. Sumele sunt impozitabile.

În ce priveşte problema dopajului, avocaţii Simonei Halep Halep au cerut programarea unei audieri excepționale la Londra, care ar fi trebuit să accelereze procedura în fața celor trei arbitri care vor judeca cazul româncei la tribunalul indepedent Sport Resolutions.

Fostul număr 1 WTA este reprezentată de cea mai bună casă de avocatură din Franța care s-a specializat în cazuri de dopaj. Așadar, avocații Simonei au cerut ca aceasta să fie audiată cât mai repede pentru că au siguranța că documentele  justificative vor arăta nevinovăția sportivei acuzată că a folosit subtstanța Roxadustat.

Citeşte şi: Marile regrete ale lui Victor Pițurcă. Ce oferte a refuzat antrenorul, din străinătate