Simona Halep poate să piardă locul 2 WTA. Kiki Bertens e în semifinale după ce Osaka s-a retras de la Roma

Kiki Bertens este prima semifinalistă a turneului de la Roma, după ce Naomi Osaka, numărul 1 WTA, a anunţat că se retrage din cauza unei accidentări. În prezent, nipona se află la aproape 1.000 de puncte de Simona Halep, ocupanta poziţiei a doua în clasamentul WTA. Halep poate pierde locul secund în favoarea lui Bertens, dacă olandeza se califică în finala de la Roma. 

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 09:48
Simona Halep poate să piardă locul 2 WTA. Kiki Bertens e în semifinale după ce Osaka s-a retras de la Roma

Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roma din cauza unei accidentări la mână. Astfel, Kiki Bertens este prima semifinalistă a turneului de la Roma. Kiki Bertens trece printr-o perioadă foarte bună, olandeza reuşind să câştige turneul de la Madrid, după ce a învins-o în finală pe Simona Halep. 

Kiki Bertens ar şanse să o depăşească pe Simona Halep şi în clasamentul WTA, cu condiţia să o învingă în semifinale pe câştigătoarea partidei dintre Johanna Konta şi Marketa Vondrousova. După abandonul lui Osaka, Bertens a urcat pe locul 3 în clasamentul WTA, la o distanţă de doar 128 de puncte de Halep. Dacă olandeza ajunge în finală, ea va acumula 5.640 de puncte.