Simona Halep n-a mai câştigat un meci din luna august. Numărul 1 mondial a ajuns la cinci înfrângeri consecutive

Simona Halep a pierdut primul său meci din acest an, scor 4-6, 4-6 cu australianca Ashleigh Barty, dar acest rezultat devine îngrijorător, pus în contextul ultimelor evoluţii ale numărului 1 mondial.

09 ian. 2019, 06:21
Simona Halep n-a mai câştigat un meci din luna august. Numărul 1 mondial a ajuns la cinci înfrângeri consecutive

Halep avea 2-0 în întâlnirile directe cu Barty şi era mare favorită la victorie, chiar dacă revenea în circuit după o absenţă de trei luni. Statutul de număr 1 mondial obliga, dacă nu la o evoluţie solidă, măcar la un joc competitiv, însă compatrioata noastră nu s-a ridicat peste un nivel modest, fiind mereu cu un pas în urma adversarei.

În primul set, Halep a avut trei mingi de break la scorul de 4-4, dar le-a ratat pe toate, iar apoi a pierdut setul cu 4-6. În setul al doilea, românca a reuşit un break la 3-3 şi a preluat conducerea (4-3), dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând şi meciul.

Citeşte şi SIMONA HALEP ASHLEIGH BARTY 4-6, 4-6. Liderul mondial revine cu o înfrângere în circuitul WTA

A fost a cincea înfrângere consecutivă suferită de Simona Halep, ultimul său succes datând din 19 august, când a învins-o pe Sabalenka, în semifinale la Cincinnatti. Au urmat înfrângerile cu Kiki Bertens, din finala aceluiaşi turneu, apoi înfrângerea cu kaia Kanepi, din primul tur de la US Open, cea de la Wuhan, cu Cibulkova, meciul de la Beijing, cu Ons Jabeur, când s-a retras la scorul de 0-1 la seturi pentru tunisiancă şi, acum, meciul pierdut cu Barty. pentru halep urmează acum Australian Open, turneu care va începe luni şi unde anul trecut a jucat finala.