Simona Halep, obligată să achite o sumă imensă pentru proces. Ce s-a întâmplat după audierile de la TAS

Simona Halep se află în mijlocul unui proces juridic la Tribunalul din Manhattan, New York, acolo unde a acţionat în justiţie compania de suplimente Quantum Nutrition, pe care o consideră vinovată pentru contaminarea cu roxadustat, lucru care i-a adus o suspendare de patru ani pentru dopaj.

27 feb. 2024, 16:24
Simona Halep, obligată să achite o sumă imensă pentru proces. Ce s-a întâmplat după audierile de la TAS
Simona Halep, obligată să achite o sumă imensă pentru proces. Ce s-a întâmplat după audierile de la TAS

Simona Halep, obligată să achite o sumă imensă pentru proces. Acţiunea româncei este însoţită de o sumă considerabilă pe care este posibil să o achite. Potrivit documentelor depuse la Tribunalul din Manhattan, Simona Halep solicită despăgubiri în valoare de peste 10 milioane de dolari de la firma canadiană Quantum Nutrition. Alegerea de a avea un proces cu jurați în loc să opteze pentru o soluție amiabilă, așa cum se întâmplă de obicei în cazurile civile din SUA, ar putea indica o dorință puternică de a-și susține cazul și de a obține justiție. Numai că acest lucru vine şi cu costuri pe măsură!

Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră legat de cazul Simona Halep. Ce mesaj a primit fostul lider WTA de la TAS

Într-un proces cu jurați, cauzele civile sunt supuse unei analize mai detaliate. Jurații, oameni fără studii juridice, au rolul de a determina dacă prejudiciul reclamat există și dacă este culpabilă una dintre părți implicate. Cu toate acestea, acest sistem poate fi costisitor și poate presupune o provocare financiară pentru părțile implicate, inclusiv pentru Simona Halep, scrie sportbull.ro.

Citeşte şi: Simona Halep, anunţul momentului legat de decizia TAS. „După un an şi jumătate, coşmarul s-a terminat!”

În timp ce procesul la Tribunalul din Manhattan este în plină desfăşurare, Simona Halep se confruntă cu o decizie importantă care poate afecta nu doar rezultatul cazului, ci și resursele ei financiare. Indiferent de rezultat, acest caz subliniază determinarea și angajamentul sportivei pentru a-și proteja interesele și drepturile în fața instanței de judecată din SUA.

Fondatorul Quantum Nutrition a declarat în octombrie că Simona Halep caută un ţap ispăşitor şi că firma sa a fost transformată în „ţapul ispăşitor”. Simona Halep contestă suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de un tribunal al Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis. Deşi a fost de acord că nu a ştiut că suplimentul ar fi putut conţine roxadustat, tribunalul a declarat că această contaminare nu ar fi putut explica cantitatea de medicament găsită în proba sa de urină din 29 august 2022.