România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup. Care ar putea fi următoarea adversară

România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup după victoria Simonei Halep în fața lui Patty Schnyder (39 de ani, 149 WTA), scor 6-2, 6-1. România s-a calificat în Grupa Mondială, după 3-1 cu Elveţia, unde poate întâlni Franța, SUA, Cehia sau Belarus, în cazul în care Germania nu trece de Cehia.

22 apr. 2018, 06:22
România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup. Care ar putea fi următoarea adversară

Simona Halep a avut o evoluţie superioară celei din partida cu Viktorija Golubic. Românca a intrat mai concentrată pe teren şi mai decisă să nu-şi lase adversara să ia avans. Halep a avut în „vizor” liniile laterale ale terenului, iar loviturile ei în diagonală au nimerit ţinta cu precizie. Liderul WTA a avut mai puţin succes cu loviturile în lung de linie, în timp ce serviciul I a intrat mai rar.

Forţată să alerge de-a lungul linie de fund, stângacea Schnyder a returnat fără profunzime, mingi uşoare pentru Simona Halep. Elveţianca a „trăit” mult din greşelile adversarei, a mai punctat cu câteva scurte şi a ţinut în echilibru ghemurile primului set. Apoi, mult mai bine pregătită fizic, Halep a tranşat clar victoria în faţa rivalei de 39 de ani.

Simona Halep a întors primul ghem al partidei de la 0-40, obţinând break-ul. Ea l-a dublat la 3-1, dar imediat a urmat un ghem lung, pe serviciul româncei, care a avut multe mingi de 5-1 ratate. În cele din urmă jucătoarea eleveţiană a fost cea care a făcut rebreak. În continuare, sportiva din Constanţa nu i-a mai dat nicio şansă adversarei, câştigând şase ghemuri la rând. După primele două, setul I i-a revenit cu 6-2, în 40 de minute.

Schnyder a mai câştigat un ghem la scorul de 0-4, ultimul în acest meci, iar Halep a luat şi setul al doilea, cu 6-1, după 65 de minute de joc. România conduce cu 3-0 Elveţia şi la Cluj-Napoca se va mai disputa doar partida de dublu.

Astfel, România va evolua, în februarie 2019, în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Tricolorele au fost ultima dată între primele opt naţiuni ale competiţiei în 2016, când au pierdut în sferturi, în faţa Cehiei, tot la Cluj-Napoca.

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, la Cluj-Napoca, pe Patty Schnyder, locul 149 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1, aducând României a treia victorie în întâlnirea de baraj cu Elveţia. Astfel, tricolorele şi-au asigurat calificarea în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, după o pauză de trei ani.

Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea au fost învinse la dublu de cuplul Jil Teichmann/Viktorija Golubic, scor 0-6, 6-0, 10-6, astfel că scorul final al întâlnirii România – Elveţia este 3-1.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona a învins-o, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA. Tot sâmbătă, Irina Begu, locul 38 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de Timea Bacsinszky, locul 46 WTA.

Cei peste 9.000 de spectatori prezenţi în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca au format o coregrafie în culorile naţionale, la festivitatea de deschidere.

Sponsorul competiției, Pizza Guseppe de la Dr. Oetker, a fost alături de tricolore şi la întâlnirea România – Elveţia, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Compania Dr. Oetker sprijină de peste un deceniu performanţele tenisului românesc. Spectatorii prezenţi la meciuri au primit din partea Dr. Oetker steguleţe tricolore şi carduri speciale cu echipa României pentru autografe.

„M-a mulţumit tot ce am jucat azi, a fost mult mai bine ca ieri. A fost o uşoară jenă la picior, dar nu cred că e ceva grav. Sper că îmi voi reveni total până la Stuttgart. Am remarcat copilul de mingi, nu mi-a venit să cred cât de micuţ era, cred că avea 5-6 ani, m-am gândit la el când am văzut ce micuţ este şi de două ori m-am apropiat de el ca să-mi aşeze mingile pe rachetă. Ne-am făcut treaba până acum, dar în FedCup nu se ştie niciodată, cred că suntem în stare şi capabile să ajungem cât mai sus şi important este să credem în noi, pentru că echipa arată bine şi avem şansa noastră. Nu a fost uşor, dar publicul a fost extraordinar şi mi-am dat drumul la joc. Mereu trebuie să visezi, sper să mergem cât mai în faţă în Fed Cup, este dorinţa mea cea mai mare, iar dacă vom juca acasă cu asemenea public, va fi greu să pierdem”, Simona Halep.