Simona Halep poate pierde locul 1 WTA. Manevra la care a apelat Garbine Muguruza

Simona Halep era sigură că va începe Australian Open ca nr. 1 WTA, dar lucrurile s-au schimbat. Garbine Muguruza, numărul doi mondial, a primit un wild-card pentru turneul de la Sydney, programat săptămâna viitoare, şi are şansa să o depăşească pe Simona Halep înainte de Australian Open.

04 ian. 2018, 10:02
Simona Halep poate pierde locul 1 WTA. Manevra la care a apelat Garbine Muguruza

Garbine Muguruza a abandonat săptămâna asta în optimile turneului de la Brisbane, din cauza crampelor musculare.

„Condiţiile de la Brisbane sunt foarte diferite de cele din California. Însă cred că a fost vorba doar de dificultatea partidei, cu schimburi foarte intense, multă căldură, umiditate. Nu îmi dau seama… De obicei eu nu am crampe, aşa că sunt cu adevărat surprinsă de modul în care corpul meu a reacţionat”, a declarat a doua jucătoare a lumii, care s-a retras în setul al treilea al partidei cu Aleksandra Krunic (Serbia), la scorul de 7-5, 6-7 (3), 2-1.

Simona Halep, în semifinale la SHENZHEN. Se va bate cu Irina Begu pentru un loc în FINALĂ

Problemele nu au fost nici pe departe grave, astfel că Garbine Muguruza a cerut un wild-card pentru a evolua la Sydney. Deşi organizatorii acordă wild-card-urile cu săptămâni înainte, în general păstrează una sau două invitaţii exact pentru astfel de cazuri, ale jucătorilor mari care se decid pe ultima sută de metri să concureze.

Înainte de turneele din această săptămână, distanţa între Simona şi Garbine în clasament era de doar 40 de puncte. În funcţie de performanţa de la Shenzhen, Halep poate să pună o distanţă mai mare; însă, cum turneul de la Sydney oferă 470 de puncte pentru învingătoare, Muguruza poate ajunge pe primul loc la capătul săptămânii viitoare.

Simona Halep va fi cap de serie numărul unu la Australian Open, pentru că tragerea la sorţi va avea loc înainte de terminarea turneului de la Sydeny.