Simona Halep poate redeveni numărul 1 mondial la sfârşitul săptămânii viitoare. Cum îşi poate recăpăta coroana

Simona Halep poate reveni rapid pe primul loc după ce Caroline Wozniacki a anunțat că nu va participa la turneul de la Dubai. Chiar şi aşa, Halep poate redeveni numărul 1 la Doha, săptămâna viitoare, între ea şi Wozniacki fiind acum o diferenţă de 349 de puncte.

06 feb. 2018, 09:34
Simona Halep poate redeveni numărul 1 mondial la sfârşitul săptămânii viitoare. Cum îşi poate recăpăta coroana

Decizia Carolinei de a nu merge la Dubai îi oferă Simonei un plan de rezervă. Halep va pleca în pole position pentru locul 1 la Doha (12-18 februarie), întrucât Wozniacki are de apărat şi acolo 585 de puncte. În clasamentul live, constănţeanca îşi va devansa rivala încă din prima zi a turneului, „Caro” fiind obligată să ajungă în finală pentru a nu fi pe minus. Practic, Simona îşi permite chiar şi un rezultat mai slab decât Caroline la Doha pentru a fi sigură de revenirea pe locul 1, care s-ar produce inevitabil în timpul turneului de la Dubai.

Wozniacki a ajuns în această situaţie din cauza sistemului de punctaj al tenisului profesionist, care te obligă să îţi egalezi perfomanţele reuşite anul precedent pentru a nu ceda puncte. Ea a disputat finala de la Doha anul trecut, apoi s-a calificat în ultimul act şi la Dubai, în timp ce Halep nu a participat la niciuna dintre cele două competiţii.

Simona Halep şi Caroline Wozniacki vor fi calificate direct în turul secund la Doha.