SIMONA HALEP poate urca pe locul 4 în lume, dacă va câştiga turneul de la Miami

Simona Halep, numărul 5 mondial, poate urca pe locul 4 în clasamentul tenisului profesionist feminin în cazul în care va reuşi să câştige turneul de la Miami, programat săptămâna aceasta în Florida.

18 mart. 2014, 16:22
SIMONA HALEP poate urca pe locul 4 în lume, dacă va câştiga turneul de la Miami

Simona Halep (22 ani) a fost desemnată a 6-a a şasea favorită a competiţiei de la Miami, dotată cu premii totale de 5.427.105 dolari, al doilea turneu al anului din categoria Premier Mandatory.

În cazul unei victorii finale, reprezentanta ţării noastre ar fi recompensată cu 1.000 de puncte WTA şi ar reuşi, astfel, să o depăşească pe actuala ocupantă a poziţiei a 4-a în clasament, belarusa Victoria Azarenka, absentă de la acest turneu, din cauza unei accidentări.

Victoria Azarenka are în acest moment 5.441 puncte în ierarhia WTA, fiind urmată de reprezentanta ţării noastre, cu 4.775 puncte.

Citeşte şi SIMONA HALEP, vedetă mondială: Toată lumea mă cunoaşte acum, sunt recunoscută şi în parcare

Simona Halep, care a devenit luni cea mai bine clasată jucătoare română din istoria tenisului feminin, când a urcat pe locul 5 WTA, nu va evolua în manșa inaugurală la Miami, urmând să joace în turul secund cu câştigătoarea dintre Casey Dellacqua (Australia) şi Stefanie Voegele (Elveția). Simona a învins-o pe Dellacqua săptămâna trecută, la Indian Wells, în sferturi, cu 6-2, 6-2.

La turneul din Florida mai participă alte trei jucătoare române, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu.

Cîrstea a fost desemnată cap de serie nr. 25 şi va intra direct în turul secund, unde o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre kazaha Galina Voskoboeva și bulgăroaica Ţvetana Pironkova. Niculescu o va avea ca adversară pe Barbora Zahlavova-Strycova (Cehia), pe care o conduce cu 3-1 în meciurile directe, în timp ce Cadanțu va juca în primul tur cu o adversară din calificări.

Citeşte şi SIMONA HALEP, pe locul 5 în tenisul mondial. Vezi cum va sărbători performanţa