Simona Halep, PRIMA DECLARAŢIE după calificarea în SEMIFINALE la WIMBLEDON

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în semifinalele de la Wimbledon, dupa 6-4, 6-0 cu Sabine Lisicki. Simona Halep va juca pentru un loc în marea finală, joi, cu Eugenie Bouchard.

02 iul. 2014, 15:04
Simona Halep, PRIMA DECLARAŢIE după calificarea în SEMIFINALE la WIMBLEDON

„Am jucat cu adevărat bine”, a afirmat Simona Halep după calificarea în semifinalele turneului de tenis de la Wimbledon, obţinută miercuri graţie victoriei în faţa germancei Sabine Lisicki, în două seturi, 6-4, 6-0 după 57 de minute de joc.

„Am avut un început mai lent, dar apoi am revenit bine în meci şi am jucat cu adevărat bine. A fost un super moment de trăit pe Central”, a afirmat Simona Halep, ajunsă prima oară în semifinale la Wimbledon, după ce a atins recent finala la Roland Garros.

Simona Halep, 22 de ani, a treia favorită şi principalul cap de serie rămas în cursă, a pulverizat-o pe Sabine Lisicki, cap de serie 19 şi finalistă anul trecut la Wimbledon. Sportiva germană a început bine şi s-a distanţat la 3-0 şi 4-1, mulţumită rapidităţii retururilor sale de serviciu, apoi a fost prinsă în ritmul impus de adversara sa. Simona Halep a reuşit să revină, a egalat la 4-4 şi a câştigat primul set, pentru ca al doilea să nu aibă istoric. Lisicki a început să comită erori (20 de greşeli neforţate pe ansamblul meciului) şi să fie mai puţin incisivă pe serviciul său. Setul 2, disputat sub privirile Prinţului William şi ale soţiei sale Kate, a durat doar 23 de minute.

Simona Halep îşi dovedeşte astfel polivalenţa, după ce a câştigat în 13 luni (între 2013 şi 2014) nu mai puţin de şapte titluri, pe toate suprafeţele. Simona Halep o va întâlni în semifinale pe canadianca Eugenie Bouchard (13), ce a eliminat-o pe germanca Angelique Kerber (7) în două seturi, 6-3, 6-4.