Simona Halep, prima reacţie despre retragere. „E o mare lovitură! Va fi ceva nou, dar sunt pregătită”

Simona Halep (31 de ani) a ieșit din Top 1.000 WTA, din cauză că nu a mai participat de un an la nici un turneu ca urmare a suspendării provizorii pentru dopaj. Pe 29 august 2022, românca juca ultimul meci oficial în circuitul WTA, 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur în primul tur la US Open.

29 aug. 2023, 19:32
Simona Halep, prima reacţie despre retragere. „E o mare lovitură! Va fi ceva nou, dar sunt pregătită”
Simona Halep, prima reacţie despre retragere. "E o mare lovitură! Va fi ceva nou, dar sunt pregătită"

Simona Halep, prima reacţie despre retragere. Fostul lider WTA încă aşteaptă verdictul tribunalului independent Sports Resolutions, după ce a fost audiată la finalul lunii iunie.

„Un an extrem de greu, cu multe stări de anxietate, cu multe nopți nedormite. Mi s-a părut foarte nedrept, la început nu am știut cum să gestionez situația. Acum am acceptat că poate fi ghinionul carierei mele. Important e să fiu puternică, să privesc pozitiv în față, să mă gândesc că sunt sănătoasă și că va veni verdictul pentru mine.

Nu m-am gândit niciodată că mi se poate întâmpla așa ceva. Doar eu știu cât de atentă am fost la orice medicament, la orice supliment. Mereu au fost controlate, verificate. Nu am crezut că pot să trec prin așa ceva. Persoanele care mi-au fost alături au fost cei din familie și prietenii foarte apropiați. A fost și este o perioadă foarte grea, vreau să le mulțumesc.

Mai ales fanilor vreau să le mulțumesc. M-au copleșit cu bunătatea lor, cu încrederea lor în mine. Au crezut în nevinovăția mea. Asta e enorm, sunt foarte emoționată când vorbesc despre acest lucru. A fost o susținere necondiționată. Este greu să ai așa ceva în viață”, a spus Simona Halep pentru Eurosport.

Citeşte şi: Andreea Roşca a devenit campioană europeană, după ce medicii au condamnat-o să stea toată viaţa în scaunul cu rotile! „Am două hernii de disc, două tendoane fisurate, iar talpa practic s-a rupt în două!” VIDEO

„Aşteptarea a fost un calvar. Incertitudinea şi faptul că nu ai nicio putere îţi creează mari dificultăţi. E greu să trăieşti în stilul acesta. A fost o perioadă în care am avut foarte multe speranţe de la o amânare la alta. M-am antrenat intens, mi-am dorit să fiu pe teren, am început să privesc tenisul altfel şi am apreciat fiecare zi petrecută la antrenament.

Dar, de fiecare dată când se amâna audierea, parcă primeam o lovitură puternică şi mă descurajam din nou. Au fost foarte multe suişuri şi coborâşuri, dar pot să spun că am gestionat destul de bine şi nu mi-am pierdut plăcerea de a juca tenis”, a mai spus fostul lider WTA.

După US Open, pe 11 septembrie 2023, Simona halep va fi ștearsă complet din clasamentul WTA. „Contează mai mult mental. Faptul că nu mai exist în clasament este o mare lovitură. Am muncit 20 de ani pentru a-mi construi acest clasament, fără pic de pauză, uzură mare morală și fizică. Nu regret, tenisul a fost viața mea. Va fi ceva nou, ceva dureros.  Dar eu cred că voi reveni pe teren, nu mi-e teamă de absolut nimic! O să revin pe teren indiferent de verdict, îmi place foarte mult să joc tenis în continuare. Am și o motivație interioară, pe teren mi-e locul. Vreau să mă opresc când vrea eu, nu în astfel de situații”, a spus Simona Halep.