Simona Halep, principala favorită a turneului WTA de la Sankt Petersburg

Simona Halep, numărul patru mondial, este principala favorită a turneului WTA de la Sankt Petersburg. Competiţia, dotată cu premii în valoare totală de 710.900 dolari, va debuta luni.

RomaniaTV.net
29 ian. 2017, 06:28
Simona Halep, principala favorită a turneului WTA de la Sankt Petersburg

Simona Halep va juca direct în turul al doilea, unde ar putea întâlni o altă româncă, pe Monica Niculescu. Aceasta din urmă o va întâlni în turul inaugural pe croata Ana Konjuh. Konjuh a câștigat singurul meci cu Niculescu, în 2015, în finala turneului WTA de la Nottingham, cu 1-6, 6-4, 6-2.

Pe tabloul de simplu se mai află și Irina Begu (26 ani, 29 WTA), care va înfrunta în primul tur o adversară venită din calificări.

Patricia Țig (22 ani, 107 WTA) a abandonat în primul tur al calificărilor, sâmbătă, la scorul de 6-2, 4-1 pentru uzbeka Sabina Șaripova (22 ani, 147 WTA) și se va alege cu 920 dolari și un punct WTA.

Halep a avut un debut nereușit de sezon cu o singură victorie în trei meciuri, pierzând în optimi la Shenzhen și în primul tur la Australian Open.

Turneul de la Sankt Petersburg va fi ultima verificare pentru românce, înaintea întâlnirii cu Belgia, din primul tur al Grupei Mondiale II din Fed Cup, programat la București, pe 11 și 12 februarie.