Simona Halep s-a calificat fără emoții în sferturi, la Bad Homburg

Jucătoarea de tenis din România, Simona Halep, s-a calificat fără emoții în sferturile de finală ale turneului Bad Homburg (Grrmania), dotat cu premii totale de 203.024 euro.

22 iun. 2022, 21:28
Simona Halep s-a calificat fără emoții în sferturi, la Bad Homburg

În optimi, Simona Halep a învins-o pe Tamara Zidansek cu 6-0, 6-3. Meciul a durat doar 66 de minute. Acesta a fost primul meci disputat între cele două jucătoare.

Simona Halep a dominat meciul cu Tamara Zidansek

Primul set a fost dominat clar de sportiva din România. Simona l-a câștigat în 29 de minute, pierzând un singur punct pe propriul serviciu (sută la sută cu primul, 75% cu al doilea).

Citește și: Simona Halep jubilează: „Patrick Mouratoglou m-a ajutat să-mi regăsesc dragostea pentru tenis”. Ce vrea să îmbunătățească antrenorul la fostul lider WTA: „Sunt lucruri pe care le-a făcut cu Serena”

În actul secund, Zidansek (24 ani, 58 WTA) a început mai bine şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Halep a revenit şi a câştigat ultimele cinci ghemuri ale meciului.

Halep şi-a asigurat un cec de 5.000 de euro şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe americanca Amanda Anisimova, care a trecut cu 6-0, 6-2 de conaţionala Anna Li.

Halep şi Anisimova (20 ani, 25 WTA), sunt la egalitate în meciurile directe, ambele jucate la Roland Garros. Anisimova s-a impus în 2019 cu 6-2, 6-4, în sferturi, iar Halep s-a revanşat în 2020, cu 6-0, 6-1, în turul al treilea.

Alte rezultate de miercuri din optimi:

Bianca Andreescu (Canada) – Katie Swan (Marea Britanie) 6-4, 6-4
Alize Cornet (Franţa/N.9) – Tatjana Maria (Germania) 7-6 (7/4), 6-4
Angelique Kerber (Germania/N.3) – Lucia Bronzetti (Italia) 6-2, 6-3
Sabine Lisicki (Germania) – Greet Minnen (Belgia) 6-3, 2-6, 6-2

Meci horror pentru Halep, în primul tur

Simona Halep a fost protagonista unei reveniri de excepție în fața Katerinei Siniakova, fiind nevoită să întoarcă de la 4-6, 0-3 pentru a ajunge în turul 2 la Bad Homburg, ultimul turneu dinainte de Wimbledon. La final, eleva lui Patrick Mouratoglou a explicat cum a reușit să întoarcă soarta partidei cu Siniakova.

„A fost un meci greu. Katerina a jucat foarte bine și sunt fericită că am reușit să revin. Nu m-am dat bătută, nu mi-am pierdut concentrarea și am continuat să lupt. Sunt mulțumită că am reușit să fac asta până la final.

Citește și: S-a aflat abia acum: de ce a lipsit Ion Țiriac de la nunta Simonei Halep

Nu m-am dat niciodată bătută, am crezut că pot reveni în meci și cred că asta a contat în revenirea mea. E o plăcere să joc aici, sunt bucuroasă că am câștigat și că voi avea o nouă șansă de a juca în fața acestui public”, a spus Simona Halep, în cadrul interviului acordat la finalul partidei.