Simona Halep s-a întors în România: „Mă bucur că sunt româncă şi vă mulţumesc pentru tot”

Simona Halep s-a întors în România după ce a a pierdut, sâmbătă, finala turneului de la Roland Garros, scor 4-6, 7-6, 4-6 cu Maria Sharapova.

08 iun. 2014, 16:17

Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, cu 6-4, 6-7 (5), 6-4, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după un meci care a durat trei ore şi două minute.

Simona Halep a ajuns la Bucureşti la ora 19.10 cu o cursă Air France, a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă şi a fost aşteptată printre alţii de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, de ministrul Tineterului şi Sportului, Gabriela Szabo, de secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, şi de fosta jucătoare Cătălina Cristea.

Principalele declaraţii ale Simonei Halep:

„Vreau să vă mulţumesc din suflet pentru primirea călduroasă şi românilor care au venit să mă susţină la Roland Garros. Mă bucur foarte mult că am realizat această reuşită pentru mine şi pentru România. Mă bucur că sunt româncă şi vă mulţumesc pentru tot”, a spus Simona la revenirea în ţară.

„Multumesc şi familiei mele care m-a susţinut în tot acest timp. Nu sunt tristă. Sunt fericită că am făcut un meci bun. Am jucat la cel mai înalt nivel şi sper că mulţi copii m-au apreciat. Am văzut rezultatul anilor pe care i-am petrecut pe teren de mic copil”, a declarat sportiva.

„Părerea mea este că Maria a stat destul de mult înainte să servească. M-a afectat pe moment, dar am învăţat din acest moment important şi sigur data viitoare o sa trec mai bine peste”.

„Pentru mine Constanta rămâne un oraş de suflet. Acolo am învăţat tenis. Cu siguranţă o să-mi fac timp să merg să-mi văd prietenii”.

„Sper să existe şi următoarea finală de Grand Slam. Acest meci mi-a demonstrat că pot să joc la un nivel înalt. Mi-a dat încredere acest turneu”.

„Maria este mult mai experimentată. Poate a fost vorba şi de neşansă”.

„Mi-aş dori într-o zi să pot să o înving pe Serena Williams”.

Şi tatăl Simonei a ţinut să mulţumească românilor pentru susţinerea acordată fiicei sale.

Multumesc fetitei mele ca ne-a ascultat şi a ajuns unde a ajuns. Vreau să multumesc întregii Românii care a fost intotdeauna alături de Simona„, a declarat tatăl sportivei.

Vezi aici principalele declaraţii ale sportive http://www.romaniatv.net/live

CITEŞTE ŞI Simona Halep: Care este singurul regret al jucătoarei în finala de la Roland Garros

După finala de la Roland Garros, Maria Sharapova a avut numai cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep.

Este cea mai grea finala de grand slam din cariera mea. Respectul meu pentru Simona, a jucat incredibil astazi„, a spus Maria Sharapova.

Simona Halep (22 ani), a patra favorită a turneului, a disputat în premieră o finală de Mare Șlem, contra unei adversare mult mai experimentate, Maria Sharapova (27 de ani) având în palmares patru astfel de turnee, ultimul chiar la Roland Garros, în 2012.