Simona Halep s-a retras de la Indian Wells: „Din păcate, accidentarea îmi face probleme”

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a anunțat în această dimineață că nu va putea participa la turneul Premier Mandatory de la Indian Wells, care începe săptămâna viitoare.

07 mart. 2020, 05:22
Simona Halep s-a retras de la Indian Wells: „Din păcate, accidentarea îmi face probleme”

Problemele de sănătate ale Simonei Halep o opresc pe aceasta din a disputa cel de-al doilea turneu important consecutiv. În prealabil, sportiva noastră își anunțase retragerea și de la Doha, competiție care a început imediat după Dubai. 

Jucătoarea noastră e încă nerefăcută după turneul de la Dubai și acuză probleme la piciorul stâng. Simona Halep, campioană la Indian Wells în 2015, a făcut anunțul pe contul său de Facebook.

 

„Sunt foarte dezamăgită să trebuiască să mă retrag de la ediția 2020 a BNP Paribas Open. Din păcate, accidentarea la picior pe care am suferit-o înainte de Dubai încă îmi cauzează probleme, și nu voi putea să mă recuperez în timp pentru a putea ajunge la Indian Wells. 

Turneul este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante momente pentru mine din calendarul competițional, și sunt foarte tristă să-l ratez anul acesta, dar deja mă gândesc că mă voi întoarce în 2021!”, a scris Halep pe Facebook.

Cel mai bun rezultat înregistrat de Halep la Indian Wells a fost titlul cucerit în 2015.  Anul trecut, românca a fost eliminată de Marketa Vondrousova în optimile de finală. 

Ion Țiriac, președintele FRT, avertiza încă de la finalul lunii februarie că Simona nu va juca la Indian Wells: „Simona Halep are o problemă zdravănă acum la piciorul stâng, trebuie să stea o lună. Ea cu piciorul ăla a câştigat turneul şi aţi văzut în ce hal a ajuns să lupte până la sfârşit”

E de așteptat ca Simona Halep să revină pe teren la Miami, turneu care are startul pe 23 martie, la o săptămână după Indian Wells.