Simona Halep s-a retras de la Miami cu câteva ore înainte meciului. Va rata şi alte turnee

Dubla campioană de Grand Slam s-a retras cu câteva ore înainte meciului, din cauza unor probleme medicale.

24 mart. 2022, 19:02
Simona Halep s-a retras de la Miami cu câteva ore înainte meciului. Va rata şi alte turnee
Simona Halep, eliminată de Jelena Ostapenko la Dubai

UPDATE: Simona Halep a anunţat, joi seară, în social media, că are nevoie de timp pentru a se reface după problema la coapsa stângă, astfel că va lipsi de la Miami şi Charleston, dar şi de la Billie Jean King Cup.

“În timp ce mă antrenam la Miami, ieri, am simţit o durere ascuţită la piciorul stâng. Aveam probleme la coapsă de la semifinala de la Indian Wells şi speram că voi fi mai bine, dar am făcut un RMN seara trecută şi din nefericire a arătat că am o ruptură. Corpul meu are nevoie de timp pentru vindecare. Drept urmare, voi lipsi din competiţii trei săptămâni. Asta înseamnă că a trebuit să iau decizia superdificilă de a mă retrage de la Miami, Charleston şi din Fed Cup. Este o veste foarte dezamăgitoare de împărtăşit, însă sunt încrezătoare după startul bun de an şi sunt motivată să fac totul pentru a fi pregătită pentru sezonul pe zgură. Vă mulţumesc pentru susţinerea continuă în momentele bune şi mai puţin bune”, a notat Halep pe Facebook.

Simona Halep urma să joace pentru România în întâlnirea cy Polonia din calificările Billie Jean King Cup 2022. Confruntarea este programată în 15 şi 16 aprilie, la Radom.

Organizatorii turneului de la Miami au anunțat că Simona Halep nu se poate prezenta la meciul din turul secund, din cauza unor probleme la coapsa piciorului stâng. Durerile au apărut încă din timpul semifinalei pierdute cu Iga Swiatek, la Indian Wells.

Halep şi Saville s-au mai întâlnit de patru ori în circuit, iar românca a câştigat de trei ori. Ultimele meciuri au avut loc în 2016, când Halep a câştigat, scor 6-1, 6-2, în optimi la Cincinnati, şi 6-2, 6-3, în turul al doilea al Rogers Cup, iar australianca s-a impus la Roma, tot în manşa a doua, scor 6-3, 4-6, 6-3. În 2015, la Indian Wells, în turul I, Halep a obţinut victoria cu scorul de 2-6, 6-1, 6-2.

Lumea tenisului în stare de şoc, liderul Ashleigh Barty se retrage la doar 25 de ani. Reacţia Simonei Halep: „Am lacrimi în ochi”
Răducanu spune că retragerea lui Barty nu-i va modifica planurile de carieră
Răducanu, care s-a bucurat anul trecut de un sezon spectaculos în circuitul WTA şi a câştigat Openul Statelor Unite, a declarat că s-a inspirat de la Barty şi că retragerea australiencei în vârstă de 25 de ani arată cât de personale sunt obiectivele profesionale ale fiecăruia.

„E vreau să fiu în joc cât mai mult timp posibil”, a declarat Răducanu reporterilor la Miami Open, citată de Reuters.

„Am doar 19 ani. Abia am intrat în circuit, deci sunt încă destul de tânără. Vreau să fiu în joc până la 30 de ani. Vom vedea ce se va întâmpla şi cât de mult voi rezista, ca să fiu sinceră.”

Răducanu, care a luat o pauză îndelungată de la tenis din cauza pandemiei COVID-19 şi pentru că părinţii ei au insistat ca ea să îşi termine examenele de liceu, a declarat că revenirea cu succes a lui Barty a arătat beneficiile pe care le poate avea timpul petrecut departe de teren.

„Dacă devii suprasaturat de un singur lucru, nu este sănătos pentru nimic din ceea ce faci”, a spus Răducanu.

„Simt că asta arată doar că, dacă îţi iei timp liber, te întorci, eşti înfometat, eşti pregătit. Practic, ea a făcut curăţenie când s-a întors … Arată doar că nu trebuie să fie doar tenis, tenis, tenis, tenis”.

Simona Halep, victorie zdrobitoare la Indian Wells. Adversar greu în semifinale!
Răducanu nu a pierdut niciun set la US Open anul trecut, unde a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câştigat un titlu de Grand Slam.

„În momentul de faţă, tot ce mă interesează este să trec sezonul sănătoasă”, a spus Răducanu, care a avut probleme pe teren, de la victoria de la US Open.

„Acum, tot ce vreau să fac este să duc la capăt un prim sezon de circuit întreg. Nu contează dacă pierd în primul tur în fiecare săptămână, doar că acesta este obiectivul.”