Simona Halep s-ar putea retrage din tenis. Specialiştii anticipează un verdict dur la TAS

Simona Halep a făcut apel la TAS, în speranţa că îi va fi redusă suspendarea de 4 ani pentru dopaj. Românca speră să revină în acest an în circuit, dar specialişti nu sunt aşa de optimişti.

15 feb. 2024, 10:40
Simona Halep s-ar putea retrage din tenis. Specialiştii anticipează un verdict dur la TAS

Specialiştii în tenis vin cu dezvăluiri nefericite pentru Simona Halep după judecarea apelului de la TAS. Presa internaţională spune că verdictul pare că îi va sfârși cariera sportivei noastre. Fostul lider mondial WTA se află în așteptarea răspunsului oficial, care ar putea veni la finalul lunii martie 2024.

Audierile româncei au avut loc în perioada 7-9 februarie la Lausanne. Jucătoarea de tenis speră să obțină o reducere a pedepsei de patru ani. Deși fostul lider mondial WTA spera să obțină o reducere a pedepsei la doi ani, presa internațională spune altceva.

Cei de la tennis365.com sunt sceptici cu privire la un eventual verdict favorabil Simonei Halep din partea judecătorilor TAS. „Halep a fost fermă în apărarea sa și a spus că nu a luat roxadustat intenționat, dar asta s-ar putea să nu fie de ajuns pentru a scăpa de pedeapsă.

Citeşte şi: Suma imensă cheltuită de Simona Halep pentru recursul de la TAS. Ion Ţiriac: „Eu i-am spus că fără cinci milioane speranţe nu prea are!”

Decizia finală în acest caz poate sosi peste câteva luni, cu Simona Halep îndepărtându-se de revenirea pe teren, la cariera ei, cu fiecare zi pe care o petrece pe margine”, notează sursa citată.

Simona Halep va avea parte de o revenire grea pe teren, oricând se va întâmpla. Fără meci în circuitul WTA din august 2022, românca a ieşit din circuitul mondial. Va fi nevoită să participe doar la turnee mici. Prezenţa la competiţiile importante se va face doar pe bază de invitaţie. Invitaţiile se oferă însă în nummăr limitat pe durata unui sezon.

Cazul Simona Halep la TAS: Avocatul sportivei – Argumentele noastre au fost auzite. Nu ştiu cât va trebui să aşteptăm verdictul

Avocatul Simonei Halep, Howard Jacobs, a declarat, vineri, după încheierea audierilor la TAS în cazul de dopaj al fostului lider WTA, că audierea a fost lungă şi argumentele au fost ascultate, iar acum trebuie să aştepte verdictul, care nu se ştie când va veni.

„Nu am nimic de adăugat. Aţi vorbit cu Simona. Am avut o audiere lungă şi vom aştepta rezultatul. Nu putem spune nimic altceva. Argumentele noastre au fost auzite. Va trebui să aşteptăm decizia. Trebuie să aşteptăm, nu pot să spun nimic altceva. Nu ştiu cât va trebui să aşteptăm verdictul”, a spus Howard Jacobs când a părăsit sediul TAS, potrivit imaginilor sport.ro.

Cele trei zile de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne în cazul de dopaj Simona Halep s-au încheiat vineri.

Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep: avocaţii vor să invalideze proba de sânge! Ion Ţiriac aruncă bomba: „Proba a fost maltrată în România!”
În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie. În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată. Tot atunci, ea a anunţat că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou.