Simona Halep – Saisai Zheng: 6-0, 6-4 şi visul continuă la Madrid

Simona Halep s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale turneului de la Madrid, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 6-4, pe Saisai Zheng din China, locul 57 WTA.

02 mai 2021, 17:41
Simona Halep – Saisai Zheng: 6-0, 6-4 şi visul continuă la Madrid

Simona Halep – Saisai Zheng 6-0, 6-4. 

Simona Halep a început întâlnirea cu Zheng la fel de bine cum a făcut-o şi în partida anterioară, cu Sara Sorribes Tormo. Dacă în prima manşă, românca a avut o cădere în evoluţie, de la 5-1 la 5-5, care putea deveni periculoasă, duminică, ea avut două astfel de momente. În setul al doilea, Zhang a revenit de la 0-3 la 2-3 şi de la 2-5 la 4-5, dar a reuşit în final să-şi ridice nivelul şi se impună fără probleme totuşi.

Concentrată şi agresivă, Halep a făcut spectacol deseori (19-11 lovituri câştigătoare), dar a şi greşit neprovocat (24 de greşeli neforţate la 23). Zheng a folosit toate loviturile din arsenalul ei pentru a încerca să-i facă faţă campioanei din România. A lovit când plat, când liftat, când mai lung, când scurt, a venit la fileu, dar degeaba. Halep a fost nemiloasă cu jucătoarea din China. Bombardată la retur, mai ales la al doilea serviciu, bombardată în schimburile lungi de mingi, Zhang a fost transformată într-o simplă parteneră de antrenament multă vreme din meci.

Simona Halep a avut de rezolvat câteva mingi de break în debutul partidei, înainte de a pune nouă ghemuri la rând pe tabelă în dreptul ei. După primele şase şi după 34 de minute, Halep a reuşit al doilea „bagel” la acest turneu.
La 6-0, 3-0, Halep şi-a permis câteva momente de relaxare şi Zheng s-a apropiat la 2-3. Jucătoarea din Constanţa a fost generoasă şi când a condus cu 5-2, ratând o minge de meci la 5-3 şi permiţându-i chinezoaicei să se apropie la 5-4. Însă jucătoarea română a pus capăt meciului în ghemul următor, cu 6-4, după aproape 80 de minute de joc.

Halep va evolua în turul următor cu învingătoarea din meciul dintre belgianca Elise Mertens, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 13, şi Elena Rîbakina din Kazahstan, locul 22 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 34.000 de euro şi 120 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2019.

Simona Halep – Saisai Zheng LIVE VIDEO ONLINE STREAM Digi Sport.

Simona Halep – Saisai Zheng 6-0, 6-4, după un set doi în care şi-a complicat existenţa la scorul de 3-0

Simona Halep – Saisai Zheng 6-0, 5-4,  după ce Halep a avut minge de meci

Simona Halep – Saisai Zheng 6-0, 5-2, Halep revine şi ajunge la un game de victorie

Simona Halep – Saisai Zheng LIVE VIDEO ONLINE STREAM Digi Sport: 6-0, 3-2, ca şi în meciul din primul tur, Halep îşi pierde puţin concentrarea şi adversara câştigî două game-uri la rând.

Simona Halep – Saisai Zheng LIVE VIDEO ONLINE STREAM Digi Sport: 6-0, 3-0, galop de sănătate la Madrid pentru Halep

Meciul Halep – Zheng va fi al patrulea de pe terenul Manolo Santana. În primul tur, Zheng a învins-o pe poloneza Magda Linette, în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-1.

Simona Halep – Saisai Zheng LIVE VIDEO ONLINE STREAM. Halep și Zheng s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar ambele victorii i-au aparținut româncei. A fost 6-2, 6-3 la Shenzhen, în 2015, și 7-5, 6-0 la Wimbledon, în 2018.

Saisai Zheng (27 de ani) are un titlu WTA cucerit, cel de la San Jose, din 2019, iar cea mai bună poziție ocupată în carieră a fost locul 34, în martie 2020.

Simona Halep a rămas singura reprezentantă a României de la Madrid, după ce Ana Bogdan, Irina Begu și Sorana Cîrstea au fost învinse în primul tur.

La ora 12.00, pe terenul respectiv va începe meciul Karolina Muchova (Cehia) – Naomi Osaka (Japonia), cap de serie 2, urmat de confruntarea Arina Sabalenka (Belarus), cap de serie 5 – Daria Kasatkina (Rusia).

Al treilea meci de pe terenul Manolo Santana va fi unul masculin: Dusan Lajovic (Serbia) – Denis Shapovalov (Canada), cap de serie 11. După aceste trei confruntări va avea loc meciul Simonei Halep.

Simona Halep – Saisai Zheng LIVE VIDEO ONLINE STREAM Digi Sport. Simona Halep: Este greu să fii într-o bulă în fiecare săptămână

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a subliniat joi, în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Madrid, că nu este „deloc uşor” să participi la competiţii în această perioadă dificilă, în care sunt impuse numeroase restricţii din cauza pandemiei de coronavirus, dar este este foarte mulţumită că turneele se pot desfăşura chiar şi în aceste condiţii.

Ion Țiriac, decizie-şoc după ce pandemia i-a redus averea! Şi Simona Halep va fi afectată!

„Da, nu este deloc uşor. Este greu să fii într-o bulă în fiecare săptămână. Dar trebuie să fim recunoscători pentru faptul că se desfăşoară aceste turnee. De fapt, este un privilegiu să joci în aceste vremuri, în aceste momente grele prin care trecem”, a declarat Halep.

„Cred că tuturor le este puţin mai greu să rămână la hotel. Dar este în regulă. Cred că se va reveni la normal în curând. Au trecut câţiva ani de când nu am simţit presiune, presiune negativă. Însă în aceste vremuri este cam greu să stai în hotel şi să vii doar pe teren. Nu te poţi relaxa în oraş, aşa cum am făcut-o înainte. Dar da, aşa cum am spus, este un privilegiu să putem juca aceste turnee mari. Aici va fi cam aglomerat, după cum am auzit. Va fi frumos. Indiferent de condiţii, aici este foarte bine”, a mai spus jucătoarea română.

Simona Halep, în vârstă de 29 ani, speră să cucerească al treilea său titlu pe zgura de la Madrid, unde s-a mai impus la ediţiile din 2016 şi 2017.

Simona Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 7-5. Victorie lejeră în primul tur la Madrid