Simona Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 7-5. Victorie lejeră în primul tur la Madrid

Simona Halep a intrat în al doilea tur la Madrid Open. Numărul 3 WTA a învins-o pe Sara Sorribes Tormó în două seturi, 6-0, 7-5 și își așteptă adeversara din turul doi. Adversara sa a revenit de la 5-1 până la 5-5 însă Halep a făcut break-ul şi a închis meciul.

30 apr. 2021, 15:33
Simona Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 7-5. Victorie lejeră în primul tur la Madrid

Simona Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 7-5. 

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat, vineri, în turul al doilea al Madrid Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 7-5, pe spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 46 WTA.

Meciul de pe arena principală Manolo Santana părea un bun antrenament de intrare în turneu pentru dubla campioană a Madrid Open, dar Halep a complicat singură finalul unui meci care trebuia să se termine repede, având nevoie de a pune ceva efort pentur a nu se ajunge în decisiv.

Înaltă de 1,76 metri, Sara Sorribes Tormo nu loveşte puternic mingile, ci preferă să le „lifteze” sau să le „taie”, ceea ce poate fi complicat pentru o adversară. Nu şi pentru Simona Halep. Pentru jucătoarea română a fost o invitaţie la ofensivă, la a face pasul în interiorul terenului, pentru a profita de lipsa de profunzime a loviturilor adversarei. Sorribes Tormo a fost generoasă în efort, a încercat să acopere terenul, să facă faţă jocului stâga-dreapta al Simonei Halep şi să stea în punct cât mai mult, însă a fost copleşită de agresivitatea arătată de româncă.

Simona Halep a fost aproape imbatabilă până 6-0 şi 5-1, moment în care ceva s-a rupt în evoluţia ei. Deşi a continuat să fie agresivă, poate mai agresivă în finalul setulului secund, sportiva română şi-a pierdut precizia (15 erori neforţate în setul secund) şi, pe fondul unei apărări aproape disperate a spaniolei, lucrurile puteau degenera în defavoarea ei.

În primul set, pe care Halep l-a luat la zero, în 27 de minute, cu trei break-uri, jucătoarea din Spania nu a reuşit nicio lovitură direct câştigătoare, în timp ce fostul lider WTA a trimis nouă astfel de lovituri (8-8 la erori neforţate).

În setul al doilea, Sorribes Tormo a obţinut în ghemul al doilea un rebreak, în ovaţiile puţinor spectatori din tribune, acesta fiind mai mult un cadou din partea Simonei Halep. Spaniola a punctat şi cu serviciul, la 1-5, apoi a urmat un ghem slab făcut de Halep, pe propriul serviciu. La 5-3, românca a avut două mingi de meci consecutive pe serviciul adversarei, pe care le-a ratat şi scorul s-a strâns, 5-4. Halep şi-a pierdut calmul, în timp ce Sorribes Tormo şi-a adunat toată energia pentru defensivă şi a profitat de neputinţa rivalei de a încheia punctele, egalând la 5. Jucătoarea din România a reuşit apoi să oprească seria de patru ghemuri câştigate la rând de adversară şi a trecut din nou în avantaj. Halep a închis imediat meciul cu 7-5, după o oră şi 23 de minute de joc.

Anterior, cele două jucătoare s-au mai întâlnit o dată, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, ediţia 2020, când Halep s-a impus cu 6-4, 6-0.

În turul al doilea, Halep va evolua cu poloneza Magda Linette, locul 48 WTA, sau cu chinezoaica Saisai Zheng, locul 57 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 20.000 de euro şi cu 65 puncte WTA.

Simona Halep, rămasă singura româncă de pe tabloul principla de simplu, a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2019.

Simona Halep – Sara Sorribes Tormo LIVE ONLINE STREAMING Digi Sport 2.

Simona Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 7-5, game, set şi meci!

Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 5-5, setul al doilea s-a echilibrat

Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 3-1, Simona continuă galopul de sănătate şi în setul al doilea

Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, victorie lejeră în primul set

UPDATE: Din păcate, atât Irina Begu, cât şi Sorana Cîrstea au părăsit turneul de la Madrid încă din primul tur.

Duelul de la Madrid va consemna a doua confruntare directă dintre Simona Halep și Sara Sorribes Tormo. Prima a fost câștigată fără emoții de româncă, tot pe zgură, dar la Roland Garros, anul trecut, 6-4, 6-0.

„Nu m-am uitat decât la adversara pe care o întâlnesc în primul tur. Am un meci greu, am jucat cu ea anul trecut la Roland Garros, știu că îi place zgura, iar dacă am învins-o atunci, e clar că am șansa mea”, spunea Simona Halep în conferința de presă dinainte de startul concursului.

Înaintea turneului de la Madrid, Simona Halep a debutat în sezonul european de zgură la Stuttgart, unde a ajuns în faza semifinalelor, fiind învinsă de Aryna Sabalenka cu un scurt 3-6, 2-6.

Până la duelul cu sportiva din Belarus, Simona Halep reușise două jocuri solide la Stuttgart, ambele câștigate în minimum de seturi, la Marketa Vondrousova, 6-1, 6-3, și Ekaterina Alexandrova, 6-1, 6-4.

De partea cealaltă, ultimul turneu la care a participat Sara Sorribes Tormo este cel de la Bogota, de la începutul acestei luni, unde a cedat încă din prima rundă, 5-7, 5-7 la Sara Errani.

Sorana Cîrstea, cadou impresionant de la Ion Țiriac după victoria de la Istanbul
În partida cu Sara Sorribes Tormo, Simona Halep va începe parcursul către al treilea trofeul la WTA Madrid. Sportiva din România a mai cucerit competiția de pe zgura spaniolă în 2016 și 2017.

La ultima participare, în 2019, ediția din 2020 fiind anulată din cauza pandemiei de COVID-19, Simona Halep a jucat finala, unde a fost învinsă de Kiki Bertens, 4-6, 4-6.

Ion Țiriac, decizie-şoc după ce pandemia i-a redus averea! Şi Simona Halep va fi afectată!

Pe terenul Arantxa Sanchez, Sorana Cîrstea, locul 58 WTA, beneficiairă a unui wild card, va juca împotriva americancei Jessica Pegula, locul 33 WTA, în al doilea meci al zilei.
Irina Begu, locul 75 WTA, va evolua cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 37 WTA, în primul meci de pe terenul 4, de la ora 12.00.