Simona Halep se dezice de Ilie Năstase. Românca i-a cerut scuze Johannei Konta

Simona Halep, a patra favorită a turneului WTA de la Stuttgart, a declarat, marți, că Ilie Năstase a greșit, fără a preciza la care dintre declarațiile căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României s-a referit.

25 apr. 2017, 16:12
Simona Halep se dezice de Ilie Năstase. Românca i-a cerut scuze Johannei Konta

Simona Halep a declarat, marţi, că a călătorit împreună cu Johanna Konta de la Bucureşti la Stuttgart şi au rezolvat diferendul de la întâlnirea de Cupa Federaţiei de la Mamaia, dintre România şi Marea Britanie. Românca a vorbit critic despre conflictul declanşat de Ilie Năstase pe teren, la meciul Sorana Cîrstea-Johanna Konta, precizând că nu i-a plăcut modul în care s-a adresat căpitanul-nejucător al României arbitrilor şi adversarelor.

Citeşte şi Ilie Năstase continuă războiul cu Serena Williams: Era rasism dacă spuneam că e un negru urât

Ce a făcut el este greșit, în opinia mea …. Felul în care a vorbit nu mi-a plăcut și nu pot accepta acest lucru”, a declarat Simona Halep pentru WTA Insider.

Năstase, primul lider al clasamentului ATP, a făcut o afirmație caracterizată drept „rasistă” și „sexistă” de Serena Williams despre ea și copilul său nenăscut.

Citeşte şi Serena Williams: Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste

Într-o conferință de presă desfășurată înaintea meciului dintre România și Marea Britanie, din Fed Cup, Năstase a fost întrebat ce părere are despre faptul că Serena Williams este însărcinată. „Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!„, a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști.

În alt doilea incident, în setul secund al meciului de sâmbătă dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, la scorul de 2-1 pentru româncă, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.