Ilie Năstase continuă războiul cu Serena Williams: Era rasism dacă spuneam că e un negru urât

Ilie Năstase a declarat pentru News.ro că nu a făcut nicio remarcă rasistă la adresa Serenei Williams. Afirmaţia "ciocolată cu lapte" despre copilul nenăscut al liderului WTA nu poate fi considerată rasistă, a precizat Năstase. "Dacă spuneam că o să iasă un negru urât, ăla era rasism", a adăugat el.

25 apr. 2017, 15:23
Ilie Năstase continuă războiul cu Serena Williams: Era rasism dacă spuneam că e un negru urât

Ilie Năstase a amintit de un incident avut de Irina Spîrlea cu sora Serenei, Venus Williams, în semifinalele US Open din 1997. La una dintre pauze, cele două jucătoare s-au ciocnit, niciuna nedorind să-i facă loc celeilalte să treacă spre scaunul de odihnă. După acel meci, tatăl surorilor Williams a declarat despre jucătoarea română că este „un curcan alb şi urât”.

Aduceţi-i dumneavoastră aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat. Eu ce să-i spun? A ieşit prea mult din context, e o nebunie ce se întâmplă acum. Eu nu mai pot şi nu mai rezist în treburile astea, e nebunie curată. Mai au să-mi spună că nu am voie să mai trăiesc. Eu nu am făcut nicio remarcă rasistă, nu ştiu care este remarca rasistă. Ăsta e rasism? Că am spus că poate ieşi ciocolată cu lapte?

Păi dacă spuneam că o să iasă un negru urât? Ăla e rasism. Cum a spus tatăl ei despre Irina Spîrlea că e un curcan alb urât. Eu am spus ciocolată, pentru că bărbatul ei este blond. Eu am făcut o glumă, dacă această glumă este considerată o remarcă rasială, mi se pare că e ieşită prea mult din context. Suntem nebuni, pe cuvânt de onoare. Şi nu ei, străinii, noi, românii. Dar când ei ne fac ţigani pe unde mergem? Mie mi-a plăcut de Mutu, ce declaraţie a făcut Mutu, că era făcut ţigan când juca la Chelsea şi la Fiorentina„, a declarat Ilie Năstase pentru News.ro.

Citeşte şi Serena Williams: Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste

În plus, Ilie Năstase acuză delegaţia britanică, venită pentru meciul de Fed Cup,  de faptul că a căutat să şicaneze gazdele încă de la sosirea la Mamaia, plângându-se de condiţiile găsite.

Ei, englezii, au venit să aibă un motiv, că dacă pierd, să aibă un motiv, eu asta cred. Că din prima zi nu le-au convenit mingile, terenul, alea, alea. Apoi seara au comandat un meniu şi apoi au zis că nu le place mâncarea făcută de bucătăreasă, au schimbat meniul, au trimis mâncarea înapoi. Numai şicane din astea, mici prostii„, a afirmat Năstase.