SIMONA HALEP, învinsă în trei seturi de SERENA WILLIAMS US OPEN

Serena Williams s-a calificat în semifinalele turneului de la US Open după ce a învins-o pe Simona Halep, scor 6-2, 4-6, 6-3. Jucătoarea din SUA va juca în penultimul act împotriva Karolinei Pliskova, care a trecut de Ana Konjuh, scor 6-2, 6-2.

08 sept. 2016, 01:31
SIMONA HALEP, învinsă în trei seturi de SERENA WILLIAMS US OPEN

UPDATE: Simona Halep a fost  învinsă de Serena Williams în sferturile de finală de la US Open, scor 2-6, 6-4, 3-6! Serviciul liderului mondial a fost de neatins în decisiv, iar Halep ratează ocazia de a câştiga al doilea meci al carierei în faţa lui Williams.

Halep îşi amână câştigarea primului Grand Slam din carieră, însă evoluţia ei de la acest turneu îi oferă speranţe pentru acest vis. Jocul româncei a înregistrat un progres semnificativ în această vară, dar Serena Williams rămâne încă o nucă tare de spart. Pe arena Arthur Ashe, Simona Halep a oferit momente de tenis entuziasmant, mai ales în setul al doilea. Williams a fost din nou o maşină de servit aşi (18), iar jocul ei la fileu a fost imbatabil. Pusă să alerge şi să lovească din spatele terenului, Williams devine o jucătoare normală. Din nefericire, jucătoarea română nu a reuşit decât într-un set să o coboare printre pământence. 

Simona Halep a început în forţă toate cele patru meciuri disputate anterior la US Open. Cu Serena Williams, ea a fost pusă pentru prima dată în mare dificultate în startul întâlnirii. Americanca a făcut 3-0 în şase minute, cu break în ghemul al doilea, cu cinci aşi şi cu şapte lovituri direct câştigătoare.

Nivelul jocul liderului WTA a mai scăzut apoi, şi pe fondul unui serviciu cu mult efect al româncei, dar şi pe cel al mingilor trimise mai în adâncime. Halep a mişcat-o mai mult pe adversară, care nu a mai lovit din poziţii comode şi rezultatele au început să apară pe tabelă. Fără să facă puncte cu lovituri direct câştigătoare (prima a reuşit-o în ghemul al şaselea), doar din greşelile neforţate ale Serenei Williams românca s-a apropiat la 2-3. Ghemul al cincilea a fost primul pierdut de Williams pe propriul serviciul la acest turneu, din 38 jucate.

La acest scor, a urmat un ghem lung, de aproape zece minute, în care Halep a avut şansele ei de a egala. Şi-a cedat serviciul însă cu o dublă greşeală şi soarta setului nu a mai putut fi schimbată, 6-2, pentru Serena în 33 de minute.

În setul al doilea, jocul Simonei Halep s-a transformat radical. Ea a reuşit să lungească schimburile de mingi, să găsească unghiuri imposibile şi să continue translaţia adversarei dintr-o parte în alta a terenului. Obligată să lovească din alergare, Williams nu a mai reuşit să puncteze cu uşurină şi numai serviciul a mai ţinut-o în viaţă. După ce a fost condusă cu 1-0, românca a salvat şapte mingi de break şi a revenit de la 0-40. A egalat, apoi a reuşit un nou break, deşi Williams a servit trei aşi consecutiv de la 15-40. Românca a gestionat avantajul până la 5-4 şi a ratat o minge de set pe serviciul rivalei. La acest scor, cele două jucătoare au disputat cel mai lung ghem al meciului, peste 12 minute. Cinci mingi de break a salvat Halep, care a fructificat a patra şansă de set în acest ghem, a cincea în total, impunându-se cu 6-4, după alte 65 de minute.

În decisiv, ele au mers cu serviciul până la 2-1 pentru Williams, care a reuşit break-ul. A fost rândul jucătoarei americane să gestioneze avantajul până la final şi a câştigat cu 6-3, după alte 36 de minute

În semifinale, Williams va evolua cu Karolina Pliskova din Cehia.

Calificarea în sferturi este recompensată la US Open cu un premiu de 450.000 de dolari şi cu 430 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a US Open, Halep a ajuns în penultimul act a competiţiei.


SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS TV LIVE STREAM VIDEO ONLINE EUROSPORT US OPEN. Partida SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS este prima programată să aibă loc pe arena Arthur Ashe, de la ora 2:00, LIVE STREAM VIDEO ONLINE TV la EUROSPORT.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS TV LIVE STREAM VIDEO ONLINE EUROSPORT US OPEN. Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la US Open 2016, după ce a învins-o pe Carla Suarez Navarro, numărul 12 WTA, scor 6-2, 7-5. La rândul ei, Serena Williams a trecut de Yaroslava Şevedova, scor 6-2, 6-3.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS TV LIVE STREAM VIDEO ONLINE EUROSPORT US OPEN. SIMONA HALEP şi SERENA WILLIAMS s-a duelat de opt ori până acum. Simona Halep are o singură victorie, obţinută în 2014, la Turneul Campioanelor, scor 6-0, 6-2. În ultimul meci dintre cele două, disputat anul acesta, Serena Williams s-a impus în două seturi, 6-4, 6-3, în sferturile de finală de la Indian Wells.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS TV LIVE STREAM VIDEO ONLINE EUROSPORT US OPEN. Drumul spre sferturile de finală la US OPEN 2016:

Simona Halep

Turul 1: Kirsten Flipkens (locul 56 WTA): 6-0, 6-2
Turul 2: Lucie Safarova (locul 44 WTA): 6-3, 6-4
Turul 3: Timea Babos (locul 34): 6-1, 2-6, 6-4
Optimi de finală: Carla Suarez Navarro (locul 12 WTA): 6-2, 7-5

Serena Williams

Turul 1: Ekaterina Makarova (locul 29 WTA): 6-3, 6-3
Turul 2: Vania King (locul 87 WTA): 6-3, 6-3
Turul 3: Johanna Larsson (locul 47 WTA): 6-2, 6-1
Optimi de finală: Yaroslava Șvedova (locul 52 WTA): 6-2, 6-3

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS TV LIVE STREAM VIDEO ONLINE EUROSPORT US OPEN. SIMONA HALEP a acordat un interviu în care a declarat că e foarte încrezătoare în forțele ei și e sigură că-i poate face față favoriei SERNA WILLIAMS, deși a pierdut 7 din cele 8 întâlniri cu liderul mondial WTA.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS TV LIVE STREAM VIDEO ONLINE EUROSPORT US OPEN. „Simt că jocul meu e la cel mai înalt nivel, sunt mai puternică din punct de vedere fizic. Pot controla orice tactică în timpul unui meci. Nu trebuie să îmi fie frică sau să fiu emoționată, fiindcă nu am nimic de pierdut în fața Serenei. E doar o provocare imensă pentru mine. Mă simt destul de puternică pentru a o înfrunta”, a declarat Simona Halep înaintea meciului cu Serena Williams, program, joi, de la ora 2:00, LIVE STREAM VIDEO ONLINE TV la EUROSPORT.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS TV LIVE STREAM VIDEO ONLINE EUROSPORT US OPEN. Meciul SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS din sferturile de finală ale US OPEN 2016 începe la ora 2:00 şi este LIVE STREAM VIDEO ONLINE TV la EUROSPORT. Eurosport transmite LIVE, LIVE VIDEO, LIVE STREAM, TV, LIVE TV meciul SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS.