Simona Halep, sezon terminat. Ar putea rata Turneul Campioanelor după ce a fost diagnosticată cu hernie de disc

Simona Halep a efectuat marţi un RMN la o clinică din Capitală, iar diagnosticul a fost de hernie de disc. Numărul 1 mondial a făcut public acest anunţ, pe pagina sa de Facebook.

02 oct. 2018, 11:40
Simona Halep, sezon terminat. Ar putea rata Turneul Campioanelor după ce a fost diagnosticată cu hernie de disc

Salutare, tuturor! Am vrut să vă ofer rapid noutăți în privința stării mele. Am făcut azi un RMN la spate și am aflat că am hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în zilele următoare și sper că voi reveni cât mai repede cu detalii. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere!„, este anunţul făcut de Simona Halep.

Simona Halep a avut mari probleme la spate în meciurile disputate la Wuhan și Beijing, fiind nevoită să abandoneze la ultimul turneu.

Simona Halep, numărul 1 în tenisul mondial, era deja calificată la Turneul Campioanelor, care începe pe 21 octombrie, la Singapore, dar în noile condiţii va trebuit să declare forfait pentru această competiţie, dar şi pentru turneul care începe pe 15 octombrie, la Moscova, unde îşi anunţase, de asemenea, participarea.

Conform specialiștilor, hernia de disc necesită un tratament pe termen lung sau o intervenție chirurgicală, iar perioada de recuperare ar fi de 2-6 luni.

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei, spunea în primăvară că încă din copilărie liderul mondial se confrunta cu probleme de sănătate. „Simona este predispusă la accidentări. Trebuia să se opereze de hernie de disc, la vârsta de 17 ani, la Berlin. A amânat-o însă„, declara Firicel Tomai, în luna martie.

Antrenorul Sever Dron a făcut comparația între situația Simonei Halep și cea prin care a trecut jucătorul francez Herni Leconte, care a suferit până la urmă o intervenție chirurgicală. „Henri Leconte a avut aceeaşi problemă. Şi el a avut o durere mare la spate, până la urmă a trebuit să se opereze. A durat vreo 3-4 luni la el. Sper să nu fie la fel de grav pentru Simona. Doar medicii din anturajul ei şi cei de lângă ştiu exact cum se va recupera„, a spus Dron, pentru prosport.ro.