Simona Halep şi-a aflat adversarele de la Madrid. Posibil duel cu Naomi Osaka, înainte de finală

Tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal al turneului de la Madrid (3-12 mai), patronat de Ion Ţiriac, a avut loc vineri, în capitala Spaniei.

03 mai 2019, 11:08
Simona Halep şi-a aflat adversarele de la Madrid. Posibil duel cu Naomi Osaka, înainte de finală

Simona Halep debutează oficial în sezonul pe zgură. Pentru prima participare din acest an a ales unul dintre turneele sale favorite, cel de la Madrid, pe care deja l-a câştigat de două ori. Acum însă, Halep abordează competiţia patronată de Ion Ţiriac din postura de cap de serie numărul 3, astfel că o întâlnire cu numărul 1 mondial, Naomi Oasaka, este posibilă înaintea finalei.

Până atunci, Simona are de trecut de o jucătoare venită din califcări, în turul doi adversară i-ar fi Alison Riske sau Johanna Konta, iar în turul trei cele mai valoroase oponente ar fi Maria Sakkari sau Julia Goerges. Lucrurile încep să se complice pentru Simona din sferturi, fază în care a fost eliminată şi anul trecut. Dacă în 2018 pierdea la Karolina Pliskova, acum cea mai periculoasă pare ucraineanca Elina Svitolina, numărul 6 mondial.

Dacă favoritele de pe hârtie se impun şi pe teren, în semifinale ar urma Naomi Osaka, iar în finală Petra Kvitova, dar conform acestui scenariu Simona Halep n-ar avea cum să redevină numărul 1 mondial, chiar dacă ar câştiga la Madrid. Pentru asta e nevoie ca ea să câştige, într-adevăr, trofeul, dar Naomi Osaka trebuie să fie eliminată cel mai târziu în sferturile de finală.

Adversarele celorlalte românce: Mihaela Buzărnescu (29 WTA) va juca în prima rundă împotriva lui Ajla Tomljanovic (Australia, 43 WTA), în timp ce Sorana Cîrstea (93 WTA) va debuta împotriva lui Madison Keys (SUA, 14 WTA). Irina Begu (96 WTA) va evolua împotriva Yuliei Putintseva (KAZAKHSTAN, 41 WTA).