Simona Halep şi-a reluat antrenamentele pe hard. Primul semn că fostul lider WTA ar putea juca la US Open VIDEO

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis în așteptarea verdictului în cazul său de dopaj. La finalul lunii iunie, dubla campioană de Grand Slam a fost audiată la Tribunalul Independent Sport Resolutions". Românca este suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022.

19 iul. 2023, 18:57
Simona Halep şi-a reluat antrenamentele pe hard. Primul semn că fostul lider WTA ar putea juca la US Open VIDEO

Simona Halep şi-a reluat antrenamentele pe hard. Până la aflarea veștilor, Simona Halep încearcă, la fel cum a tot procedat în ultimele luni, să rămână în formă, în cazul în care decizia îi va permite revenirea cât mai rapidă în circuit şi a postat pe rețelele de socializare imagini cu ea pe terenul de tenis. Simona Halep este filmată în momentul în care servește, iar imaginile sunt însoțite de două emoticoane: o minge de tenis și o inimă.

Citeşte şi: Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost „distrusă de ITIA”: „M-au ucis ca jucătoare profesionistă”

Simona Halep se pregătește din greu pentru o revenire pe terenurile de tenis, ultimul meci oficial disputat de fosta lideră WTA fiind la US Open 2022, atunci când a fost eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina. Faptul că acum se antrenează pe hard şi nu pe zgură poate fin interpretat ca un semn că aceasta ar putea reveni pentru sezonul de toamnă, al cărui punct maxim este US Open.

Citeşte şi: Anunţul de la ITIA care o îngroapă definitiv pe Simona Halep! Verdict crunt: patru ani de suspendare!

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Ulterior, ITIA a anunțat că pe numele Simonei Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”. Ambele acuzații, cumulate, pot duce la o suspendare de minimum patru ani pentru dopaj și, practic, pot să îi încheie cariera sportivei din România. Următoarea cale de atac a Simonei Halep, în cazul unui verdict nefavorabil, ar fi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.