SIMONA HALEP, cetăţean de onoare al oraşului CONSTANŢA

Simona Halep a fost desemnată, luni, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa, cetăţean de onoare al oraşului, diploma şi cheia localităţii fiind înmânate de către primarul Radu Mazăre fratelui campioanei, Nicolae Halep.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 12:59
SIMONA HALEP, cetăţean de onoare al oraşului CONSTANŢA

Simona Halep a primit, din partea administraţiei locale, şi un teren de aproape 500 de metri pătraţi, situat în zona centrală a Constanţei.

„Fac acest lucru cu plăcere. Eu sunt un tip care iubesc sportul şi fac sport (…). Încurajez orice persoană care face sport, cu atât mai mult când obţine asemenea rezultate şi ne duce numele în toate ţările lumii. Sigur, sunt unii care vor spune că propuseseră să o facem acum câteva luni de zile cetăţean de onoare şi eu atunci am spus că trebuie să mai crească. Văd că a stimulat-o ceea ce am spus şi a urcat în ierarhie repede de tot”, a spus Radu Mazăre.

Nicolae Halep a precizat că reacţia Simonei Halep la aflarea veştii că devine cetăţean de onoare al Constanţei a fost una de bucurie, titulatura respectivă reprezentând pentru ea o mare onoare şi o plăcere.

Pe 13 iunie, Simona Halep a fost premiată şi de conducerea Universităţii Ovidius din Constanţa pentru performanţele sportive obţinute la turneul de tenis de la Roland Garros. Rectorul universităţii, Ion Bordeianu, i-a făcut sportivei propunerea de a deveni pe viitor cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

În luna martie, Simona Halep a fost desemnată cetăţean de onoare al judeţului Constanţa.

Simona Halep este numărul trei în ierarhia mondială a tenisului feminin, reuşind această performanţă după ce s-a calificat în finala de la Roland Garros, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova.