L’Equipe, anunţ despre verdictul în cazul Simona Halep. Campioana noastră, eliminată total din ierarhia WTA după dopaj

Simona Halep este suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv pentru Roxadustat la US Open 2022.

12 sept. 2023, 09:48
L’Equipe, anunţ despre verdictul în cazul Simona Halep. Campioana noastră, eliminată total din ierarhia WTA după dopaj

Cazul Simona Halep a ajuns în atenția L’Equipe. Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) le-a răspuns jurnaliștilor de la L’Equipe la cea mai arzătoare întrebare în cazul Halep.

Când vom afla un verdict în cazul de dopaj? Într-un răspuns pentru L’Equipe, ITIA a spus că mingea se află în terenul tribunalului de la Londra care judecă acest caz, adică Sport Resolutions.

„Noi așteptăm decizia tribunalului independent. ITIA nu are nici cea mai mică idee despre data la care va fi dat verdictul”, a precizat un purtător de cuvânt al ITIA.

Simona Halep, acuzată de dopaj de un celebru jurnalist român. „E la fel de nevinovată ca Lance Armstrong. Ce idoli sunt ăştia?”

În apărarea jucătoarei noastre a sărit chiar franțuzoaica Alize Cornet care a cerut #JusticeforSimona – Dreptate pentru Simona, lansând un apel pe twitter.

„Haideți oameni, să ne unim forțele. S-a ajuns prea departe și durează de prea mult timp. Lumea tenisului vrea doar ceea ce este corect. Vrem Dreptate pentru Simona✊”, a scris Alize Cornet pe twitter.

Ea a dat tag Federației Internaționale de Tenis (ITF) și Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Simona Halep i-a mulțumit lui Alize Cornet pentru sprijin.

Simona Halep a ieşit din ierarhia tenisului mondial

După ce nu a mai jucat de un an, fiind suspendată pentru dopaj, şi după ce a pierdut şi ultimele puncte pe care le avea de apărat, Simona Halep nu mai figurează în clasamentul WTA dat publicităţii luni, astfel că, în cazul revenirii pe teren, va trebui să o ia de la zero. În ierarhia tenisului mondial, Sorana Cîrstea este cel mai bine clasată sportivă din România, fiind pe locul 24.

Cîrstea a urcat patru locuri şi are 1760 de puncte, după ce a reuşit să ajungă în sferturi la US Open. Următoarea româncă din clasament este Irina Begu, pe locul 49, în coborâre şase poziţii, cu 1108 puncte.

Lovitură devastatoare, anunţ oficial de la WTA: Simona Halep a ieşit din ierarhia tenisului mondial
Ana Bogdan se află pe locul 62, în coborâre două poziţii, cu 942 puncte. După o urcare de un loc, Jaqueline Cristian se află pe 98, cu 730 puncte. Noul lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9266 puncte, care a detronat-o pe Iga Swiatek, care are 8195 puncte.

Pe locul trei, după o urcare de trei locuri, este câştigătoarea de la US Open, Coco Gauff, cu 6165 puncte.

Simona Halep este suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv pentru Roxadustat la US Open 2022. Fostul lider mondial a părăsit top 1000 mondial în luna august și mai dispunea doar de punctele obținute pentru prezența la US Open 2023. Proba feminină a ediției de anul acesta s-a încheiat, românca a părăsit oficial clasamentul WTA, odată cu actualizarea ierarhiei mondiale. Sportiva din Constanța nu a menționat explicit situația, însă a postat un mesaj sugestiv pe Instagram. „Indiferent de situație, poartă întotdeauna un zâmbet”, a scris ea pe rețeaua de socializare.