Simona Halep, uluită după eșecul cu Elena Rybakina. „N-am nicio explicație pentru ce s-a întâmplat”

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a fost învinsă de Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) în semifinalele de la Wimbledon 2022, scor 3-6, 3-6.

07 iul. 2022, 21:15
Simona Halep, uluită după eșecul cu Elena Rybakina. „N-am nicio explicație pentru ce s-a întâmplat”
Simona Halep, uluită după eșecul cu Elena Rybakina

Simona Halep, uluită după eșecul cu Elena Rybakina. Campioana din 2019 a încercat să găsească explicații pentru prestația modestă din semifinale. Serviciul Simonei Halep a fost dezastruos. Mai mult, românca a comis nouă duble greșeli, iar procentajul primei mingi a fost de doar 52%. În finală de sâmbătă, Elena Rybakina o va întâlni pe Ons Jabeur, de la ora 16:00.

„Ea a jucat foarte bine, la un nivel înalt, iar eu nu am reușit să replic la fel. Tot creditul pentru ea. A fost solidă și constantă, nu a avut fluctuații. Dar nici eu nu am făcut prea multe”, a spus Simona Halep într-o conferință de presă.

Simona Halep, eliminată de la Wimbledon 2022. A ratat finala: 3-6, 3-6 cu Elena Rybakina

„Cred că i-am oferit mingea perfectă pentru jocul ei, s-a simțit confortabil pe teren. A meritat să câștige având în vedere cum am jucat eu. Ar fi trebuit să servesc mai bine, știu că am crescut mult în ultimele trei luni la această lovitură, dar în semifinală parcă m-am întors la serviciul meu obișnuit, cu multe duble greșeli și prea moale. Dacă aș fi servit mai bine lucrurile ar fi altfel pentru mine. În acest moment nu am nicio explicație de ce am servit atât de rău, dar se întâmplă. Am avut trei luni în care să schimb lucruri, poate e nevoie de mai mult timp să repar și să fie rutină. Poate și pentru că am fost un pic obosită nu a mers”, a mai adăugat Simona Halep.

„Primul meu țel acum este să merg în vacanță pentru că am muncit mult, am nevoie de un pic de odihnă. Apoi vreau să devin pe zi ce trece mai bună și să fac ce vreau pe teren: să fiu mai agresivă, să fiu creativă și să pot menține un nivel ridicat în fiecare zi.  Am reușit într-o anumită măsură, dar în semifinale nu am fost destulă de bună”, a încheiat Simona Halep.