Simona Halep va fi susţinută la TAS de „avocatul dopaţilor din tenis”. Apărătorul româncei a obţinut reducerea suspendării pentru Maria Şarapova

Simona Halep se confruntă cu o suspendare de patru ani, iar avocatul specializat în cazuri de dopaj Howard Jacobs va reprezenta cazul sportivei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Acest jurist a fost implicat anterior în patru cazuri notorii de dopaj în lumea tenisului, iar românca speră că el va contribui la reducerea sancțiunii.

14 dec. 2023, 12:06
Simona Halep va fi susţinută la TAS de „avocatul dopaţilor din tenis”. Apărătorul româncei a obţinut reducerea suspendării pentru Maria Şarapova
Simona Halep va fi susţinută la TAS de "avocatul dopaţilor din tenis". Apărătorul româncei a obţinut reducerea suspendării pentru Maria Şarapova

Howard Jacobs a câștigat notorietate pentru apărarea jucătorilor acuzați de dopaj, inclusiv pentru Maria Șarapova, pe care a ajutat-o să își reducă suspendarea de la doi ani la doar 15 luni. Acest antecedent de succes îl plasează în fruntea listei avocaților specializați în cazuri de dopaj în lumea tenisului. De asemenea, la capitolul realizări poate fi pus și cazul croatului Marin Cilic. Acesta a fost depistat pozitiv la un stimulent, numit metabolit de niketamidă, și a fost suspendat pentru o perioadă de nouă luni. Din nou, Howard Jacobs a avut succes, iar pedeapsa acestuia, după decizia TAS, a coborât la numai patru luni!

Suspendarea de patru ani primită de Simona Halep în urma acuzațiilor de dopaj din 2022 îi limitează sever cariera în circuitul profesionist, iar Howard Jacobs reprezintă ultima șansă a fostului lider WTA de a contesta și de a obține o decizie favorabilă la TAS, scrie ProSport.

Citeşte şi: George Cosac aruncă bomba în cazul de dopaj al Simonei Halep: „TAS va reduce suspendarea!”. Când va reveni pe teren fostul lider WTA

Jurnaliștii din Franța sunt optimiști cu privire la șansele Simonei Halep de a reduce perioada de suspendare şi indică faptul că Howard Jacobs a reușit în trecut să obțină reduceri semnificative ale sancțiunilor, oferind speranțe că și românca ar putea beneficia de abilitățile sale juridice.

„Cazul Simonei Halep nu și-a consumat ultima picătură de cerneală. Suspendată timp de patru ani, Simona continuă să se antreneze și să spere că poate răsturna situația în favoarea sa. După verdictul primit din partea ITIA și Sports Resolutions, ea a făcut apel la decizie. Judecarea apelului româncei se va întinde pe o perioadă de trei zile, între 7 și 9 februarie 2024”, a notat tennisactu.net.

Simona Halep își dorește să revină în circuitul profesionist mai devreme decât perioada de suspendare de patru ani, iar apărarea sa la TAS de către Howard Jacobs reprezintă un moment crucial în această bătălie legală. Audierea este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar sportiva speră la o decizie favorabilă care să îi permită revenirea în lumea tenisului într-un timp mai scurt.