Simona Halep va juca la Roland Garros, unde va primi wild-card. Anunţul aşteptat de fani a fost făcut de Ion Ţiriac

Simona Halep este suspendată provizoriu și nu a mai jucat un meci în WTA din septembrie anul trecut după ce a fost acuzată într-un caz foarte complicat de dopaj.

24 apr. 2023, 06:58
Simona Halep va juca la Roland Garros, unde va primi wild-card. Anunţul aşteptat de fani a fost făcut de Ion Ţiriac
Ion Ţiriac îi face praf pe avocaţii Simonei Halep: "Sunt lenţi, lenţi! Până azi, ea nu a putut să depună toate probele"

Simona Halep va juca la Roland Garros, turneu pentru care va primi wild-card. „Domne, ajunge cât ai făcut lunile astea de suspendare, du-te și joacă!” a spus Ion Țiriac! Sprotiva noastră a terminat cu vacanţele şi a aterizat deja la Nisa pentru a  începe antrenamentele la academia Patrick Mouratoglou.

De 7 luni suspendată pentru dopaj cu Roxadustat, Simona Halep a zburat la Nisa și s-a cazat la academia antrenorului ei, Patrick Mouratoglou unde se va antrena în următoarele 4 săptămâni înainte de a juca la Roland Garros – cu o invitație (n.red. wild-card) oferită de Federația Franceză de Tenis:

„Logica ar fi…ce o să facă oamenii ăștia dacă nu le e prea frică de fundul lor?! După război, or să spună «Domne, ai făcut lunile astea, ajunge, du-te mâine și joacă! Du-te mâine și joacă!» Îi trebuiesc 20 de meciuri înainte să joace!” a explicat Ion Țiriac scenariul în urma căruia probele cu suplimentele contaminate cu Roxadustat au fost admise de cei trei arbitri Sport Resolutions.

Simona Halep, audiată în scandalul de dopaj. Când se va prezenta tenismena în fața IATA

Țiriac o avertizeză pe Simona Halep în privința marile dificultăți impuse de reacomodarea în turnee după 270 de zile în care nu a jucat un meci oficial, ultima partidă fiind disputată de Simona la data de 29 august anul trecut, exact ziua în care a picat testul anti-doping: „Asta-i o realitate pe care și-o asumă și ea! Se antrenează în fiecare zi, dar nu e același lucru!”.

Pe perioada lunilor de suspendare cauzată de acuzația Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, Halep nu a avut activate clauzele contractuale cu partenerii ei de afaceri în urma cărora încasează patru milioane de dolari anual.

Ieșită din Top 10 mondial și cu riscul de pierde contactul cu primele 30 de locuri din clasamentul WTA în conjuctura în care, momentan, ocupă a 26-a poziție în ierarhia feminină, Halep a pierdut cel puțin un milion de dolari din cauza interdicției de a evolua în circuit. „Cine îi plătește dacă, cumva, Simona are dreptate?! Eu sunt convins că fata asta, voluntar, nu a luat nimica. La vârsta pe care o are, nu a luat atâția ani, de ce să iei, și la US Open!? E ridicol!” bagă Țiriac „mâna în foc” pentru Halep.

S-a aflat: greșeala Simonei Halep în relația cu Toni Iuruc. Ce s-a întâmplat, de fapt și cum s-a ajuns la divorț

Exact în aceeași perioadă, ianuarie – mai 2022, Halep adunase 987.754 de dolari doar din premiile câștigate la turneele disputate, excluzând bonusurile de preformanță impuse de contractele publicitare și ratele trimistriale ale acestora:

 • titlu cucerit la Melbourne Summer Set 1
  sfert de finală la Australian Open
  semifinală pierdută cu Jelena Ostapenko la Dubai
  prim tur învinsă de Caroline Garcia
  semifinală cedată Igăi Swiatek la Indian Wells
  sfert de finală jucat la Madrid Open unde a fost depășită de Ons Jabeur
  tur 2 Foro Italico la Roma unde a fost bătută, surpinzător, de americanca Danielle Collins și Roland Garros, eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng în a 2-a rundă a primului Mare Șlem european din 2022.

 

„Cine îi plătește Simonei?!” Ion Țiriac a vorbit despre situația în care se află Halep 

Fostul lider WTA a fost suspendată din tenis de Agenția Internațională a Integrității în Tenis după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță care conține eritropoetină, un hormon încadrat ca agent simulant eritropoetic. De menționat, jucătoarea din România nu a fost ajutată de consumul acestei substanțe, ea sfârșind eliminată de Daria Snigur, din Ucraina, încă din runda inaugurală a Openului American.

Audierea jucătoarei a fost amânată pentru data de 30 aprilie, românca fiind optimistă că ar putea primi un verdict pozitiv. Ion Țiriac a fost întrebat despre situația în care se află Simona Halep și și-a reamintit de un moment în care a fost și el sub lupa Agenției Anti-Doping.

Ion Țiriac: „Sunt convins că fata asta nu a luat nimic voluntar!”

Omul de afaceri a ridicat și un mare semn de întrebare legat de despăgubirile pe care Simona Halep ar trebui să le primească în cazul în care este găsită nevinovată, după ce a stat opt luni pe margine.

„Treaba este încă foarte complicată la nivelul de sus sau la nivelul de jos. Eu îmi aduc aminte de anii 2000, când am fost unul dintre cei cinci pe care Samaranch (n.r. Juan Antonio Samaranch, președinte CIO între 3 august 1980 – 16 iulie 2001) i-a delegat să facă faimoasa WADA (Agenția Mondială Anti-Doping). Am stat acolo patru zile, câte opt ore pe zi, nimeni nu a vrut să dea niciun ban.

Marii sponsori, Coca Cola, Philips și așa mai departe, au zis că dau deja sute de milioane pentru Olimpiade. Foarte simplu, în momentul ăla s-a spus, a fost o entitate medicală din Los Angeles care a spus: ‘domnilor, la fiecare șase luni descoperim un drog nou, nouă ne trebuiesc șase luni de zile și șase milioane, nu să descoperim drogul, ci cum se ascunde drogul’. Pe vremea aia am terminat foarte simplu, cu un discurs foarte sumar eu, când un canadian, vice-președinte, era șeful nostru acolo, era și Blatter cu fotbalul intrat la vremea asta. E complexă și complicată.

Din punct de vedere juridic, atenție, eu vă întreb un lucru? Cine plătește dacă cumva Simona are dreptate și eu sunt convins că fata asta voluntar nu a luat nimic și la vârsta pe care o are, nu a luat atâția ani, de ce să iei și la US Open? E ridicol. Dar dacă cumva se ajunge la concluzia, ca în arbitrajul cu domnul Năstase, când a fost suspendat de Federația Internațională, s-a ajuns la concluzia că nu e rasist, că nu a făcut nimic, dar nimeni nu a mai fost vinovat, nici ăia care l-au acuzat, nici ăia care l-au judecat și acum eu vă întreb. Dacă se ajunge la o concluzie în care Simona nu a fost vinovată cine îi plătește ei aceste luni în care nu a jucat? Numărul 2, nu o să fie ușor pentru Simona să vină înapoi, e o realitate pe care cred că și-o asumă și ea, se antrenează în fiecare zi, dar nu e același lucru.

Logica ar fi și după părerea mea, ce o să facă oamenii ăștia, dacă nu le e prea frică de fundul lor după, război. O să spună: ‘domnule, ai făcut lunile astea, ajunge, du-te mâine și joacă!’ Mâine și joacă? Îi trebuiesc 20 de meciuri înainte să joace”, a declarat Ion Țiriac.

Stere Halep reiterează inocența Simonei: „Dumnezeu știe. Când suntem curați, mergem până-n pânzele albe”

„E bine. Dumnezeu știe, încă nu știm nimic. Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Nu știm ce se întâmplă. Termenul a fost stabilit inițial pe 28, dar din câte am înțeles a fost amânat pentru 30. Suntem bine. Când suntem curați, mergem până-n pânzele albe”, au fost cuvintele transmise de Stere Halep.