Simona Halep va juca la un turneu de tenis în decembrie deşi e suspendată! Fostul lider WTA a confirmat participarea

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj după a fost testată pozitiv la US Open 2022, dar va juca la Africa Cares, un turneu demonstrativ care promovează tenisul în Africa de Sud, dar şi combaterea violenţei pe bază de gen.

29 oct. 2022, 19:18
Simona Halep va juca la un turneu de tenis în decembrie deşi e suspendată! Fostul lider WTA a confirmat participarea

Simona Halep va juca la un turneu de tenis deşi e suspendată! Românca a fost pusă pe afiș de organizatorii turneului demonstrativ Africa Cares şi va juca alături de Martina Hingis, Ons Jabeur, Sloane Stephens, Dustin Brown și Khololwam Montsi, în perioada 3-4 decembrie, la Johannesburg. În 2021, Simona Halep a anulat participarea la turneul caritabil Africa Cares Tennis Challenge, din cauza situației privind pandemia de coronavirus. Simona Halep poate juca la turnee demonstratice, ea fiind suspendată din competiţiile organizate de Federația Internațională de Tenis.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Anunţ de ultimă oră de la TAS

Simona Halep riscă o suspendare de cel puțin 12 luni

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

Citeşte şi: Victor Ciutacu o face praf pe Simona Halep: „Iese umilitor din scenă! I-a trecut vremea!”