SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS 6-3, 6-3. Game set şi meci la Miami Open 2019

Simona Halep A ELIMINAT-O pe Venus Williams de la Miami Open. Simona a avut nevoie de doar două seturi pentru a se califica în sferturile de la Miami. La Miami, Halep va evolua în turul următor cu cu învingătoarea dintre chinezoaicele Yafan Wang, locul 50 WTA, şi Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18.

RomaniaTV.net
25 mart. 2019, 14:30
SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS 6-3, 6-3. Game set şi meci la Miami Open 2019

UPDATE: Simona Halep a declarat, luni, după ce a învins-o pe Venus Williams, în optimile de finală ale Miami Open, că este o plăcere pentru ea să joace împotriva surorilor Williams

„(n.r. – despre faptul că este în Top 10 WTA de 270 de săptămâni) Este destul de impresionant, sunt fericită că pot face astfel de lucruri, lucruri mari, munca de până acum îşi arată rezultatele, sunt fericită să fiu în această poziţie şi, aşa cum vedeţi, chiar mă bucur să joc tenis. (n.r. – despre Venus) Ştiam că nu renunţă şi că trebuie să fiu acolo pentru fiecare minge, să lupt, să alerg, aşa că am făcut-o destul de bine azi, ştiam că trebuia să fiu aproape de linia de fund, să încerc să joc mai repede. Este întotdeauna o plăcere să joc împotriva surorilor Williams şi sunt mândră că am putut să câştig din nou astăzi”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-3, pe americanca Venus Williams, locul 43 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami.

În optimile turneului de la Miami, Simona Halep s-a distrat cu una dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului feminin, Venus Williams. Halep s-a impus cu 6-3, în primul set, după ce a condus cu 3-0. Cea mai mare dintre surorile Williams a făcut break-ul și și-a făcut serviciul, scroul ajungând la 3-2. Halep a rupt ritmul la 5-3, pe serviciul lui Venus, și a închis primul act după numai 33 de minute.

În setul 2, lucrurile au stat diferit. Halep a condus cu 4-1 și 5-2 și s-a impus cu 6-3, în final, după o oră și 12 minute.

Jucătoarea română preia, astfel, conducerea în partidele directe cu Venus Williams. Anterior, românca a câştigat clar şi ultimele trei confruntări. Ultima lor partidă avusese loc în turul al treilea al AusOpen, din acest an, când Halep a câştigat cu scorul de 6-2, 6-3.

Simona Halep s-a impus în meciul din optimile de finală ale turneului de la Roma, din 2015, cu scorul de 6-2, 6-1, şi în cel din optimile de finală ale turneului de la Montreal, de anul trecut, cu 6-2, 6-2.

La Miami, Halep va evolua în turul următor cu cu învingătoarea dintre chinezoaicele Yafan Wang, locul 50 WTA, şi Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 182.000 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT.

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS 6-3, 6-3, game, set şi meci pentru Simona, urmează o chinezoaică în turul următor

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS 6-3, 4-1, Simona câştigă game după game

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS 6-3, 2-1, fiecare jucătoare îşi face serviciul

* Bianca Andreescu şi-a încheiat parcursul la turneul de la Miami. Jucătoarea din Canada, de origine română, s-a retras în meciul din optimile de finală jucat contra sportivei din Estonia Anett Kontaveit (23 de ani, nr. 19 WTA).

SIMONA HALEP VENUS WILLIAMS 6-3, Simona Halep se impune fără probleme în primul set.

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS 5-3, Simona se află la un singur game de câştigarea meciului 

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS 3-2, meciul se echilibrează după 3-0 pentru Simona.

Simona Halep și Venus Williams s-au mai întâlnit de 6 ori în circuit. Scorul meciurilor directe e 3-3, iar ultima confruntare directă a fost câștigată de Halep, la Australian Open 2019, scor 6-2, 6-3.      

„Meciurile Simonei Halep, adevărate spectacole sportive, aduc la Digi Sport telespectatori care, în mod obișnuit, nu se întâlnesc. Ieri seară, partida Simonei a strâns în jurul televizorului în jur de 300.000 de oameni, iar Digi Sport a fost din nou în topul celor mai urmărite televiziuni din România, de către publicul comercial, spune George Dobre, Redactor-șef Digi Sport.   În turul trei de la Miami, Simona Halep s-a impus în fața Polonei Hercog, după un meci plin de suspans, finalizat cu scorul 5-7, 7-6(1), 6-2. După victorie, sportiva care a adus România în vârful tenisului feminin a vorbit, după mult timp, despre posibilitatea recuperării primului loc în clasamentul WTA.               

Simona Halep și Venus Williams s-au întâlnit în turul trei la Australian Open în luna ianuarie, când Simona a reușit o victorie categorică, respectiv 6-2, 6-3. Cele două jucătoare s-au confruntat până acum de 6 ori, iar ultimele 3 meciuri au fost câștigate de româncă.                                                                                                    

Venus Williams are un palmares impresionant, a câștigat 7 turnee de Grand Slam și a ajuns în finalele acestora de 16 ori. Sportiva, în vârstă de 38 de ani, a adunat 49 de trofee WTA la simplu și alte 22 la dublu.

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS LIVE VIDEO: Venus Williams, declarație superbă despre Simona Halep

„Simona întotdeauna joacă un tenis perfect împotriva mea și trebuie să fiu pregătită. Fiecare meci este diferit și am șansa să joc mai bine și să învăț. Știu că fiecare punct va fi o șansă pentru mine să joc tot mai bine și să învăt. Cam așa vad meciul cu Simona. Abia aștept să o întâlnesc”, a spus Venus Williams, la conferința de presă, conform digisport.ro

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS LIVE VIDEO Sloane Stephens, deţinătoarea trofeului, eliminată în turul al treilea al Miami Open. Cu cine ar putea juca Simona Halep, dacă trece de optimi

Surprizele continuă la Miami Open 2019 pe măsură ce turneul avansează. Americanca Sloane Stephens, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă, duminică, de germana Tatjana Maria, locul 62 WTA, în turul al treilea al Miami Open.

Maria a întrecut-o pe deţinătoarea trofeului, Sloane Stephens, cu scorul de 6-3, 6-2, după un meci care a durat o oră şi 33 de minute. În faza următoare, germana Tatjana Maria va evolua cu cu Marketa Vondrousova din Cehia, locul 59 WTA, care a produs o nouă surpriză și învins-o, cu scorul de 6-4, 7-6 (1), pe belgianca Elise Mertens, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 16.

Marketa Vondrousova este tânăra sportivă (are 19 ani) care a eliminat-o pe Simona Halep în optimile de la Indian Wells 2019. „Sunt dezamăgită şi supărată. De fapt, astăzi am plâns, după mult timp. Este normal. Şi dau sută la sută în fiecare meci, la fiecare turneu. De aceea sufăr când pierd. Însă învăţ din aceste meciuri. Abia aştept săptămâna viitoare, turneul viitor (Miami Open 2019 – n.r.) şi nu voi renunţa”, a spus Simona Halep după ce a fost înfrântă de Vondrousova.

Sloane Stephens era pe partea de tablou a Simonei Halep, pe care o putea întâlni în semifinale.

Tot în semifinale ar putea juca împotriva Simonei Halep sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5. Pliskova este jucătoarea cel mai bine clasată rămasă pe jumătatea inferioară a tabloului feminin de simplu de la Miami, după Simona Halep.

Karolina Pliskova a avut nevoie de două ore şi 36 de minute şi de trei seturi, scor 6-7 (3), 6-1, 6-4, pentru a trece de franţuzoiaca Alize Cornet, locul 63 WTA, în turul al treilea. Alize Cornet este cea care a eliminat-o pe Mihaela Buzărnescu în primul tur de la Miami Open 2019.

În faza următoare, jucătoarea cehă va da piept cu Iulia Putintseva din Kazahstan, locul 44 WTA.

Dacă va trece de Venus Williams, Simona Halep va evolua în sferturi cu învingătoarea dintre chinezoaicele Yafan Wang, locul 50 WTA, şi Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18.

SIMONA HALEP – VENUS WILLIAMS LIVE VIDEO Cum poate redeveni Simona Halep nr. 1 WTA

Pentru a redeveni nr. 1 mondial, Simona Halep are nevoie să ajungă în finală la Miami Open 2019. Chiar dacă pierde, își va recăpăta titlul de lider WTA, dar asta numai cu o condiție: să nu joace cu Petra Kvitova. Dacă în finală ajunge și Petra Kvitova, actualul nr. 2 WTA, atunci Simona Halep trebuie neapărat să câștige.

Petra Kvitova, nr. 2 WTA, joacă pentru calificarea în sferturile de finală de la Miami Open 2019 cu Caroline Garcia (Franța), locul 21 WTA, care a eliminat-o în turul 3 pe Julia Goerges, partenera de la dublu a Simonei Halep. 

HALEP POATE FACE UN NOU PAS SPRE PRIMUL LOC

Miza meciului de azi e una importantă: Simona Halep poate face un nou pas spre redobândirea primului loc în ierarhia WTA. 

  • Dacă va câștiga turneul de la Miami, Simona Halep va ocupa din nou locul 1 WTA, urmând să ajungă la 6392 de puncte.
  • Simona poate deveni lider și dacă nu va câștiga turneul. Trebuie să joace însă finală, iar Petra Kvitova, 2 WTA, să nu se califice în ultimul act. Cehoaica joacă azi, de la ora 18:00, împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia. 

Programul WTA Miami Open, 25 martie 2019, exclusiv la Digi Sport

v   Ashleigh BARTY (AUS) vs. Kiki BERTENS (NED) – 17:00 Digi Sport 2

v   Petra KVITOVA (CZE) vs. Caroline GARCIA (FRA) – nu înainte de 18:00 Digi Sport 2

v   Bianca ANDREESCU (CAN) vs. Anett KONTAVEIT (EST) Digi Sport 2

v   Caroline WOZNIACKI (DEN) vs. Su-Wei HSIEH (TPE) – nu înainte de 20:00 Digi Sport 2

v   Simona HALEP (ROU) vs. Venus WILLIAMS (USA) – nu înainte de 22:00 / Digi Sport 1

v   Yafan WANG (CHN) vs. Qiang WANG (CHN) Digi Sport 2

Turneul ATP de la Miami este, de asemenea, în direct astăzi la Digi Sport, iar cea mai importantă partidă, cea dintre Roger Federer (SUI) și Filip Krajinovic (SRB), programată pentru difuzare la Digi Sport 4, după ora 19:00.  Digi Sport difuzează, în exclusivitate, în fiecare an până în 2021, câte 50 de turnee WTA, în care, printre protagoniste, se numără Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Monica Niculescu, dar si canadianca de origine romana Bianca Andreescu. Tot la Digi Sport, fanii tenisului se pot bucura de meciurile Fed Cup și Cupa Davis.