Simona Halep, victorie la Indian Wells, prima după ce şi-a schimbat numele!

Victorii frumoase pentru români la Indian Wells. Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Horia Tecău merg mai departe în fazele superioare ale turneului american.

09 oct. 2021, 00:15
Simona Halep, victorie la Indian Wells, prima după ce şi-a schimbat numele!

Simona Halep (România, 17 WTA) a trecut de Marta Kostyuk (Ucraina, 58 WTA) cu scorul de 7-6(2), 6-1 și s-a calificat în turul al treilea al turneului WTA 1000 de la Indian Wells (SUA).

Simona Halep a câştigat cu 7-6 (2), 6-1 primul meci după eliminarea de la US Open, unde a pierdut la Elina Svitolina, Ucraina. A fost şi primul meci fără australianul Darren Cahill, pe margine avându-i pe Adrian Marcu şi pe Daniel Dobre.

Pentru prezenţa în turul 3, Halep va fi recompensată cu 51.895 USD şi 65 puncte WTA. În turul următor, cu învingătoarea partidei Răducanu (Marea Britanie, cap de serie numărul 17) – Sasnovich (Belarus). Emma Răducanu este câştigătoarea de la US Open.

În faza următoare, ar putea juca împotriva Emmei Răducanu,  care juca sâmbătă dimineaţa în turneu.

Simona Halep a debutat cu dreptul la Indian Wells, în proba de dublu, unde evoluează alături de conaționala Gabriela Ruse.

Cele două românce le-au învins în două seturi foarte echilibrate, cu răsturnări de situație, scor 7-5, 7-6 (9), pe Darija Jurak și Andreja Klepac și au avansat în optimile probei de dublu de la Indian Wells. După joc, Simona Halep a transmis un mesaj scurt, de cinci cuvinte în limba engleză, dar elocvent, pe contul personal de Facebook.

GERMANIA – ROMANIA 2-1. Gol superb Hagi, dar maşina germană îşi face treaba!
”Double fun in the desert (n.r. dublă distracție în deșert)”, se arată pe contul personal de Facebook al Simonei Halep, în descrierea unor fotografii în care apare alături de Gabriela Ruse, din meciul cu Darija Jurak și Andreja Klepac.

Sorana Cîrstea, locul 40 WTA şi cap de serie numărul 32, s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells. Ea a învins-o, vineri, în manşa a doua, în care a fost direct acceptată, cu scorul de 6-2, 6-3, pe japoneza Misaki Doi, locul 109 WTA, după un meci care a durat 64 de minute.

Simona Halep şi Emma Răducanu mai au un pas până la marea confruntare. Cele două campioane debutează azi la Indian Wells, iar duminică s-ar putea afla faţă în faţă, pe teren
În faza următoare, românca va evolua cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4. Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 51.895 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

Horia Tecău în turul doi la Indian Wells, la dublu

Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania), cap de serie numărul 5, s-a calificat, vineri, în turul doi al probei de dublu din cadrul turneului de la Indian Wells.

Tecău şi Krawietz au trecut în primul tur de echipa Filip Krajinovic/Dusan Lajovic (Serbia), scor 6-2, 6-3, în aproape o oră.

Cei doi sârbi au jucat împotriva românului şi colegului acestuia după ce adversarii traşi la sorţi pentru Tecău şi Krawietz, italienii Matteo Berrettini şi Jannik Sinner, s-au retras.
În faza următoare, Horia Tecău şi Kevin Krawietz vor întâlni perechea care se va impune în meciul Lloyd Harris/Diego Schwartzman (Africa de Sud/Argentina) – Steve Johnson – Sam Querrey (SUA). Premiul pentru turul doi la dublu este de 31.500 de dolari şi 90 de puncte.