SIMONA HALEP vs. SABINE LISICKI 6-4, 6-0. HALEP, prima româncă semifinalistă la Wimbledon

SIMONA HALEP s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Wimbledon, după ce a câştigat cu 6-4, 6-0 în faţa jucătoarei germane Sabine Lisicki, finalista de anul trecut a turneului. Simona Halep este prima jucătoare din România ajunsă în semifinalele turneului de la Wimbledon.

02 iul. 2014, 05:49
SIMONA HALEP vs. SABINE LISICKI 6-4, 6-0. HALEP, prima româncă semifinalistă la Wimbledon

SIMONA HALEP vs. SABINE LISICKI 6-4, 6-0

SIMONA HALEP  a reuşit o performanţă excepţională în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon reuşind să o elimine pe finalista de anul trecut, jucătoarea germană Sabine Lisicki. Partida a durat doar 54 de minute, iar SIMONA HALEP  a câştigat cu 6-4, 6-0, ea reuşind nu mai puţin de 11 game-uri la rând.

Singurul momoment de ezitare al Simonei a fost în game-ul doi al primului set, când şi-a pierdut serviciul. Ea a condus cu 30-0 dar a avut ghinion, după ce în loc de 40-15 s-a făcut 30-30, o minge întorcându-se în terenul său din banda fileului. Au urmat trei game-uri de urmărire, iar de la scorul de 4-1 pentru Lisicki a început forcingul Halep: 11 game-uri la rând câştigate de „Tsunami-ul de la Marea Neagră”, care a încheiat partida cu trei minute mai repede decât reuşise în optimi, în faţa Zariei Dyias.

Simona Halep a dominat întâlnirea în special la nivel mental, mărturie stând numărul greşelilor neforţate, 9 pentru constănţeancă, 20 pentru Lisicki.

Pentru calificarea în semifinale, Halep şi-a asigurat 780 puncte WTA şi un cec de 440.000 lire sterline. În cazul în care se va califica în finală ea va urca pe locul 2 în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis, după Serena Williams.

În semifinale, joi, SIMONA HALEP va juca împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, care a învins cu 6-3, 6-4 o altă jucătoare germană, Angelique Kerber.

Desfăşurarea meciului:

Game 16 Simona Halep a câştigat serviciul la 30 şi este în premieră în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Game 15 Lisicki face nişte greşeli copilăreşti, îşi pierde serviciul la 15, meciul e ca şi jucat, 5-0 pentru Simona!

Game 14 Simona Halep serveşte şi conduce cu 30-0! În ritmul acesta meciul se încheie în mai puţin de un sfert de oră. Game la 0 câştigat de Simona, care a servit al doilea as în meci!

Game 13 Coşmarul continuă pentru Lisicki, 30-0 pentru Halep! Trei mingi de break pentru Simona Halep, Lisicki e demoralizată total! Simona a câştigat la 15, 3-0 în setul 2!

Game 12 Halep îşi câştigă serviciul la 15 şi se distanţează la 2-0 în setul secund!

Game 11 Halep începe setul doi cu un punct câştigat pe serviciul adversarei sale, 15-0. 15-15, dar Halep vine la fileu şi o execută pe Lisicki, 30-15! Pentru a treia oară în acest game este 40-40. Minge de break pentru Simona Halep, valorificată! Halep conduce cu 1-0 în setul doi şi urmează la serviciu!

Game 10 Două mingi de set pentru Halep! Nemţoaica o salvează pe prima, dar Halep câştigă setul, 6-4, în 34 de minute!

Game 9 Trei mingi de break pentru Halep! Simona încheie game-ul la 15 şi conduce pentru prima oară în acest meci, 5-4!

Game 8 Primul as al Simonei, 30-15, iar apoi 40-15 pentru constănţeancă. 40-40. În cele din Halep şi-a cîştigat serviciul şi a egala, 4-4.

Game 7 Halep forţează pe serviciul adversarei sale şi are 30-15. Două mingi de break pentru Halep! Cu a doua dintre ele a cîştigat break-uk, scorul este 3-4.

Game 6 Simona Halep îşi face serviciul la 30, dar mai are de recuperat un break, e condusă cu 2-4.

Game 5 Lisicki serveşte puternic şi deocamdată o pune în dificultate pe Halep. Câştigă game-ul la 15 şi se distanţează din nou, 4-1.

Game 4 Halep e la serviciu, are 40-15 şi câştigă primul game în acest sfert de finală. 3-1 pentru Lisicki.

Game 3 Halep încearcă să recupereze breakul pierdut, 15-15 pe serviciul adversarei sale. 30-30, Halep a câştigat un punct cu noroc, după ce Lisicki a trimis în fileu, din poziţie bună, ratând astfel posibilitatea de a face 40-15. Lisicki câştigă game-ul la 30, cu o scurtă superbă. 3-0 pentru nemţoaică.

Game 2 Simona este la serviciu, 30-0. 30-15 după ce Halep are ghinion, iar din banda fileului mingea se întoarce în terenul său. 30-40, minge de break pentru Lisicki, dar românca o forţează să trimită în fileu: 40-40. O nouă minge de break, convertită de data aceasta, Lisicki are 2-0.

Game 1 Sabine Lisicki începe meciul la serviciu, scorul este 30-30, dar jucătoarea germană câştigă două puncte la rând şi încheie victorioasă primul game, 1-0 pentru Lisicki.

Cele două jucătoare sunt la încălzire, în tribune se află şi Prinţul William şi Prinţesa Kate

SIMONA HALEP vs. SABINE LISICKI LIVE (ora 14.10). Surprizele au continuat şi marţi la Wimbledon, când câştigătoarea Roland Garros-ului, Maria Şarapova, a fost eliminată din competiţie de nemţoaica Angelique Kerber, astfel că Germania duce două jucătoare în sferturile de finală. Una dintre ele, Sabine Lisicki, este adversara SIMONEI HALEP, în drumul compatrioatei noastre spre careul de aşi al celui mai important turneu pe iarbă al anului.

WIMBLEDON 2014 şi-a stabilit deja primele două semifinaliste, Petra Kvitova şi Lucie Safarova, un duel sută la sută ceh, cu un uşor avantaj pentru Kvitova, câştigătoarea de acum trei ani a Wimbledonului.

Citeşte şi Maria Sharapova, ELIMINATĂ la WIMBLEDON. Cale liberă pentru SIMONA HALEP

SIMONA HALEP şi SABINE LISICKI s-au mai întâlni de trei până acum, scorul întâlnirilor directe fiind 2-1 pentru constănţeancă.

SIMONA HALEP vs. SABINA LISICKI va fi primul al zilei pe terenul central de la All England and Cricket Club, se va juca de la ora 14.00 şi va fi LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

SIMONA HALEP a prefaţat astfel meciul de astăzi, cu SABINE LISICKI: „Știu cum joacă, este agresivă, lovește foarte puternic, dar și eu sunt agresivă. Suntem total diferite, părerea mea. Eu joc, deschid terenul mai bine, joc mai agresiv, iau mingea mai repede, ea folosește mai mult puterea. Servește foarte puternic, deci va trebui să mă aștept din partea ei la un serviciu foarte bun. O să lucrez puțin la retur pentru mâine și sper să fac treabă bună„.